ADVERTENTIE

Bron :: joannawnuk from Getty Images

Geroosterde kip op honing

Recept voor met honing geroosterde kip die sappig, zacht en lichtzoet is dankzij de dadels en honing.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 1 Kip Vlees Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Honing Toegevoegd aan
  • 2 Lepels Olijfolie Toegevoegd aan
  • Citroensap Toegevoegd aan
  • 3 Anjers Knoflook Toegevoegd aan
  • Zout en peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 2 stuk De Ui Toegevoegd aan
  • 60 g Van data Toegevoegd aan
  • 150 ml Witte wijn Toegevoegd aan
  • Water naar behoefte Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Spoel en dep de kip eerst droog. Zout en peper de kip en laat hem rusten. Terwijl de kip rust, verwarm je de oven voor op 190 graden.

2. Stap

Meng honing, olijfolie, citroensap en gehakte knoflook in een kom. Verdeel de marinade over de kip. Onthoud dat hoe langer je de kip in de marinade laat, hoe beter de smaken zullen combineren.

3. Stap

Leg de kip in een ovenschaal en bestrooi met gehakte uien en dadels. Voeg de witte wijn toe en voeg water toe indien nodig. Ik raad aan om ongeveer 2 cm water in de braadslee te hebben om te voorkomen dat de kip aanbrandt.

4. Stap

Bak de kip ongeveer anderhalf uur tot hij mooi goudbruin is. Bedruip de kip tijdens het bakken af en toe met het sap uit de braadslee, dit komt de smaak ten goede en voorkomt uitdrogen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Als de kip gaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem ongeveer 10 minuten rusten voordat je hem in plakjes snijdt. Zo behoudt de kip zijn sappen en smaken beter.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Geroosterde kip op honing

Recept voor met honing geroosterde kip die sappig, zacht en lichtzoet is dankzij de dadels en honing.

90
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Spoel en dep de kip eerst droog. Zout en peper de kip en laat hem rusten. Terwijl de kip rust, verwarm je de oven voor op 190 graden.

2. Stap

Meng honing, olijfolie, citroensap en gehakte knoflook in een kom. Verdeel de marinade over de kip. Onthoud dat hoe langer je de kip in de marinade laat, hoe beter de smaken zullen combineren.

3. Stap

Leg de kip in een ovenschaal en bestrooi met gehakte uien en dadels. Voeg de witte wijn toe en voeg water toe indien nodig. Ik raad aan om ongeveer 2 cm water in de braadslee te hebben om te voorkomen dat de kip aanbrandt.

4. Stap

Bak de kip ongeveer anderhalf uur tot hij mooi goudbruin is. Bedruip de kip tijdens het bakken af en toe met het sap uit de braadslee, dit komt de smaak ten goede en voorkomt uitdrogen.

5. Stap

Als de kip gaar is, haal je hem uit de oven en laat je hem ongeveer 10 minuten rusten voordat je hem in plakjes snijdt. Zo behoudt de kip zijn sappen en smaken beter.

Ingrediënten
1 Kip
Vlees
2 Lepels
Honing
2 Lepels
Olijfolie
Citroensap
3 Anjers
Knoflook
Zout en peper naar smaak
2 stuk
De Ui
60 g
Van data
150 ml
Witte wijn
Water naar behoefte