Bron :: from_my_point_of_view from Getty Images
Geroosterde kip kwartjes
Recept voor geroosterde kippenkwartieren die perfect zijn voor de lunch of het diner op zondag.
Ingrediënten
- 4 stuk Kip kwarten
- 2 el Oliën
- Zout naar smaak
- Zwarte peper naar smaak
- 1 en Knoflookpoeder
- 1 en Paprika
- 2 twijgen Rozemarijn
- 2 kruidnagel Knoflook
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Maak de kipkwartjes schoon en dep ze droog met keukenpapier.
Wrijf het vlees vervolgens in met peper, zout, knoflookpoeder en paprikapoeder. Ik zorg er altijd voor dat de kip goed gekruid is - dat is het geheim van lekker vlees.
Doe het vlees dan over in een braadslee met de rozemarijn en knoflookteentjes op de bodem. Hierdoor dringt het aroma van de kruiden en knoflook door in het vlees terwijl het braadt, waardoor het hele gerecht een heerlijk aroma krijgt.
Giet tot slot de olie over het vlees en plaats het in de oven. Bak het ongeveer anderhalf uur, maar zorg ervoor dat het vlees niet droog is. Als je een oven met ventilator hebt, gebruik die dan - dan wordt de kip gelijkmatig gaar en sappig.