ADVERTENTIE

Bron :: Freepik

Geroosterde asperges en in prosciutto gewikkelde bundels

Deze Asperges en Prosciutto Gewikkelde Bundels is een eenvoudig gerecht om te maken, maar het zit boordevol smaken en heeft een prachtige presentatie, perfect voor een informeel diner of een speciale gelegenheid.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 20 Stengels Van asperges Toegevoegd aan
  • 10 plakken Van Prosciutto Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 theelepel Citroenzeste Toegevoegd aan
  • Zout en zwarte peper naar smaak Toegevoegd aan
  • 1 eetlepel Balsamico-glazuur Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 400 graden Fahrenheit. Leg een met bakpapier beklede bakplaat opzij. Dit is een kleine, maar cruciale stap om ervoor te zorgen dat de bundels gemakkelijk om te draaien zijn en hun vorm behouden.

2. Stap

Was de aspergestengels en snijd de uiteinden bij. Mijn ervaring is dat je het beste ongeveer 2 centimeter van de onderkant afsnijdt, omdat dit deel een beetje taai kan zijn.

3. Stap

Neem vervolgens twee aspergestengels en wikkel er een plakje Prosciutto omheen. Herhaal dit proces tot elke stengel is gebruikt. Dit is het leuke gedeelte - zorg ervoor dat de wikkel niet te strak zit zodat de asperges kunnen stomen tijdens het bakken.

4. Stap

Schik de gewikkelde Prosciutto- en Aspergebundels op de voorbereide bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en citroenrasp. De citroenschil zorgt voor een verfrissende balans met de zoute prosciutto.

ADVERTENTIE
5. Stap

Bak ongeveer 15 minuten, of tot de asperges gaar maar nog knapperig zijn en de prosciutto lichtjes krokant is. Eenmaal uit de oven besprenkel je ze met balsamico glazuur. Het voegt een zoete toets toe die de hartige bundels perfect aanvult.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Tammers

Geroosterde asperges en in prosciutto gewikkelde bundels

Deze Asperges en Prosciutto Gewikkelde Bundels is een eenvoudig gerecht om te maken, maar het zit boordevol smaken en heeft een prachtige presentatie, perfect voor een informeel diner of een speciale gelegenheid.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Begin met het voorverwarmen van de oven op 400 graden Fahrenheit. Leg een met bakpapier beklede bakplaat opzij. Dit is een kleine, maar cruciale stap om ervoor te zorgen dat de bundels gemakkelijk om te draaien zijn en hun vorm behouden.

2. Stap

Was de aspergestengels en snijd de uiteinden bij. Mijn ervaring is dat je het beste ongeveer 2 centimeter van de onderkant afsnijdt, omdat dit deel een beetje taai kan zijn.

3. Stap

Neem vervolgens twee aspergestengels en wikkel er een plakje Prosciutto omheen. Herhaal dit proces tot elke stengel is gebruikt. Dit is het leuke gedeelte - zorg ervoor dat de wikkel niet te strak zit zodat de asperges kunnen stomen tijdens het bakken.

4. Stap

Schik de gewikkelde Prosciutto- en Aspergebundels op de voorbereide bakplaat. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi ze met zout, peper en citroenrasp. De citroenschil zorgt voor een verfrissende balans met de zoute prosciutto.

5. Stap

Bak ongeveer 15 minuten, of tot de asperges gaar maar nog knapperig zijn en de prosciutto lichtjes krokant is. Eenmaal uit de oven besprenkel je ze met balsamico glazuur. Het voegt een zoete toets toe die de hartige bundels perfect aanvult.

Ingrediënten
20 Stengels
Van asperges
10 plakken
Van Prosciutto
1 eetlepel
olijfolie
2 theelepel
Citroenzeste
Zout en zwarte peper naar smaak
1 eetlepel
Balsamico-glazuur