Bron :: Claudio Caridi from Getty Images
Geroosterd varkensvlees met aardappelen
Lekkere lunch of diner in de vorm van geroosterd varkensvlees met aardappelen.
Ingrediënten
- 1 kg Van varkensvlees
- 1 kg Aardappel
- 4 kruidnagel Knoflook
- Verse rozemarijn
- olie
- zout
- Versgemalen zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Snijd het varkensvlees in gelijkmatige stukken. Wrijf het vlees in met olie en bestrooi het met zout, peper en rozemarijn.
Schil de aardappelen en snijd ze in dezelfde grootte als het vlees.
Meng zowel het vlees als de aardappelen in een kom om alle ingrediënten te combineren.
Bereid een braadslee voor, giet er een beetje olie in en spreid het vlees en de aardappelen zo uit dat ze zich willekeurig vermengen.
Bak ongeveer anderhalf uur in een voorverwarmde oven op 200°C, of tot de aardappelen zacht en krokant zijn en het vlees goed gaar is.
Nadat je het varkensvlees uit de oven hebt gehaald, laat je het 5 minuten rusten voordat je het serveert. Dit is belangrijk om de sappen in het vlees te behouden.
Dit gerecht kan worden geserveerd met gebakken aardappelen of gemengd met gekookte aardappelen.