ADVERTENTIE

Bron :: marcomayer from Getty Images

Geroosterd kalfsvlees in de oven

Dit traditionele Slowaakse recept voor geroosterd kalfsvlees in de oven is eenvoudig te bereiden en zit vol smaak. Het vlees wordt zachtjes gemarineerd en geroosterd tot het goudbruin is, wat een geweldige smaak en textuur geeft. Geweldig voor familie lunches of diners.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Vlees

  • 1 kg kalfsvlees Toegevoegd aan

Marinade

  • 4 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Verse rozemarijn Toegevoegd aan
  • 2 lepels olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Dep het kalfsvlees droog met keukenpapier en leg het in een grote ovenschaal.

2. Stap

Meng voor de marinade teentjes knoflook, verse rozemarijn, olijfolie, zout en gemalen zwarte peper. Smeer de marinade op het vlees.

3. Stap

Doe het vlees in de oven en bak ongeveer 1,5 uur of totdat het vlees mooi goudbruin is en een thermometer die in het dikste deel van het vlees is gestoken 70°C aangeeft.

4. Stap

Haal het bereide vlees uit de oven en laat het minstens 15 minuten rusten voordat je het snijdt. Serveer het vervolgens met je favoriete bijgerecht.

ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Geroosterd kalfsvlees in de oven

Dit traditionele Slowaakse recept voor geroosterd kalfsvlees in de oven is eenvoudig te bereiden en zit vol smaak. Het vlees wordt zachtjes gemarineerd en geroosterd tot het goudbruin is, wat een geweldige smaak en textuur geeft. Geweldig voor familie lunches of diners.

120
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Dep het kalfsvlees droog met keukenpapier en leg het in een grote ovenschaal.

2. Stap

Meng voor de marinade teentjes knoflook, verse rozemarijn, olijfolie, zout en gemalen zwarte peper. Smeer de marinade op het vlees.

3. Stap

Doe het vlees in de oven en bak ongeveer 1,5 uur of totdat het vlees mooi goudbruin is en een thermometer die in het dikste deel van het vlees is gestoken 70°C aangeeft.

4. Stap

Haal het bereide vlees uit de oven en laat het minstens 15 minuten rusten voordat je het snijdt. Serveer het vervolgens met je favoriete bijgerecht.

Ingrediënten
Vlees
1 kg
kalfsvlees
Marinade
4 kruidnagel
knoflook
1 stukjes
Verse rozemarijn
2 lepels
olijfolie
1 theelepel
Zout
1 theelepel
gemalen zwarte peper