ADVERTENTIE
Gekookte vlierbloesemsirup

Gekookte vlierbloesemsirup

Bij ons thuis zijn we het hele jaar dol op zelfgemaakte siropen. De vlierbloesem siroop staat op de eerste plek en de tweede plek wordt gedeeld door munt- en lindebloesemsiroop, die ik op dezelfde manier bereid als de vlierbloesemsiroop. Probeer het eens, de siroop is verfrissend en perfect voor zomerdagen. 🌞

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
7
  • 44 Vlierbloesem Toegevoegd aan
  • 4 kg kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 4 stukjes citroen Toegevoegd aan
  • 400 gr citroenzuur Toegevoegd aan
  • 6 l water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

600 min.
1. Stap

We voegen de vlierbloesems toe aan een grote pan. We wassen de citroenen goed en snijden ze in dunne plakjes. We voegen ze toe aan de vlierbloesems en overgieten ze met gekookt en afgekoeld water. We dekken het af met een deksel en laten het 24 uur trekken.

Gekookte vlierbloesemsirup - stap voor stap bereiding 1
2. Stap

De volgende dag zeven we het vlierbessensap door een gaas/doek en knijpen we de vlierbessen en citroenen goed uit. Voeg citroenzuur en kristalsuiker toe aan het gezeefde vlierbessensap.

3. Stap

Breng de basissiroop onder constant roeren op een matig vuur aan de kook en laat het 10-15 minuten koken. Die geweldige geur zal je hele appartement parfumeren.

4. Stap

Giet de nog hete siroop in flessen, sluit deze af, wikkel ze in een deken en laat ze afkoelen. Uit deze batch komt ongeveer 7 liter siroop.

Gekookte vlierbloesemsirup - stap voor stap bereiding 1

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten