Gekookte vlierbloesemsirup
Bij ons thuis zijn we het hele jaar dol op zelfgemaakte siropen. De vlierbloesem siroop staat op de eerste plek en de tweede plek wordt gedeeld door munt- en lindebloesemsiroop, die ik op dezelfde manier bereid als de vlierbloesemsiroop. Probeer het eens, de siroop is verfrissend en perfect voor zomerdagen. 🌞
Ingrediënten
- 44 Vlierbloesem
- 4 kg kristalsuiker
- 4 stukjes citroen
- 400 gr citroenzuur
- 6 l water
Laatste folders
Procedure
We voegen de vlierbloesems toe aan een grote pan. We wassen de citroenen goed en snijden ze in dunne plakjes. We voegen ze toe aan de vlierbloesems en overgieten ze met gekookt en afgekoeld water. We dekken het af met een deksel en laten het 24 uur trekken.
De volgende dag zeven we het vlierbessensap door een gaas/doek en knijpen we de vlierbessen en citroenen goed uit. Voeg citroenzuur en kristalsuiker toe aan het gezeefde vlierbessensap.
Breng de basissiroop onder constant roeren op een matig vuur aan de kook en laat het 10-15 minuten koken. Die geweldige geur zal je hele appartement parfumeren.
Giet de nog hete siroop in flessen, sluit deze af, wikkel ze in een deken en laat ze afkoelen. Uit deze batch komt ongeveer 7 liter siroop.