Bron :: HandmadePictures from Getty Images
Gekookte eierlikeur
Ik ben dol op zoete likeuren en de kerstvakantie is de perfecte tijd om ze te maken.
Ingrediënten
- 8 stuk Eidooiers
- 1 stuk vanillestokje
- 500 ml Volle melk
- 200 g Suiker
- 200 ml Rum
- korrel zout
Laatste folders
Procedure
Scheid eerst de eidooiers van de eiwitten en doe ze in een kom. Klop vervolgens de eierdooiers met de suiker tot een gladde massa. Breng vervolgens de melk aan de kook in een steelpan met het geschraapte bedje van het vanillestokje en een snufje zout.
Giet de gekookte melk langzaam en onder voortdurend roeren in de kom met de eidooiers en suiker. Deze stap is belangrijk als je niet wilt eindigen met een omelet van eieren in plaats van een fijne likeur.
Doe alles nog een keer over in de steelpan en verwarm op laag vuur, onder voortdurend roeren, ongeveer 15 minuten tot het mengsel dikker wordt.
Laat de likeur afkoelen (je hoeft hem niet door een zeef te halen als je goed hebt geroerd). Giet dan de rum erbij, roer tot het gecombineerd is en giet het in een glazen fles. Koel de likeur minstens 4 uur in de koelkast voor het serveren.