Bron :: Pixabay: mdiaz9
Gekonfijte appels zoals op de kerstmarkt
Gekonfijte appels zijn een groot succes op elk feest. Dit recept is het resultaat van vele pogingen, mijn verlangen om te experimenteren en de wens om de perfecte balans te vinden tussen de zoetheid van de suiker en de knapperige appel. Ik hoop dat je er net zoveel plezier aan beleeft om het klaar te maken en ervan te genieten als ik.
Ingrediënten
- 6 kleine Appel
- 400 g suiker
- 200 ml water
- Een paar druppels rode voedselkleurstof (optioneel)
- 6 Houten stokken
- Decoratie zoals hagelslag, koekkruimels
Laatste folders
Procedure
Om gekonfijte appels te maken, was en droog je de appels grondig. Verwijder de steeltjes en steek in plaats daarvan de houten stokjes in de appels. De stokjes erin steken is bijzonder gemakkelijk als je eerst een klein gaatje voorboort met een shashlikspies.
Doe de suiker en het water in een grote pan en breng het onder voortdurend roeren aan de kook. Het is belangrijk om niet te stoppen met roeren, anders verbrandt de suiker en verpest je het hele recept. Verlaag het vuur tot matig en laat sudderen tot je een medium dikke siroop hebt. Persoonlijk gebruik ik graag een keukenthermometer om de perfecte consistentie van de siroop te krijgen. De optimale temperatuur is ongeveer 145-150°C, wat het zogenaamde "hard crack" stadium is.
Haal van het vuur, voeg de voedselkleurstof toe en roer goed door. Deze stap is optioneel en alleen voor degenen die een specifieke kleur willen. Ik laat het meestal weg omdat ik de gouden karamelkleur van de suiker mooi genoeg vind.
Dompel de appels afzonderlijk in de siroop en bedek ze volledig. Het coaten moet snel gebeuren, want de siroop wordt heel snel hard zodra hij afkoelt.
Versier de gekonfijte appels eventueel met een laagje en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier en laat volledig afkoelen tot de suikerlaag hard wordt. Geniet van de gekonfijte appels zoals ze worden verkocht op de kerstmarkt!