Bron :: Pixabay : kalhh
Gehaktsoep "Chili Con Carne
Een stevige en pittige soep, perfect voor een gezellige maaltijd bij koud weer. Deze soep is een klassieker in mijn familie. Het recept maakt veel - dus maak je klaar voor heerlijke restjes of diepvriesmaaltijden, het is volgestopt met groenten en kruiden zodat je kunt genieten van alle smaken van de Mexicaanse keuken.
Ingrediënten
- 500 g gehakt
- 2 Blikken rode bonen
- 1 Kan Gehakte tomaten
- 1 Ui
- 1 Paprika
- 2 gesneden teentjes knoflook
- 2 lepel tomatenpuree
- 2 TL komijn
- 1 TL Paprikapoeder
- 1 TL oregano
- zout en peper
- 1 lepel olijfolie
- 1 l bouillon
- 1 Spaanse peper (optioneel, voor extra smaak)
- Om te garneren: geraspte kaas, zure room, gehakte koriander
Laatste folders
Procedure
1e Om chili con carne te bereiden, snipper je eerst de ui, peper en knoflook. Ik vind dat kleinere stukjes hier beter zijn, omdat ze in de soep trekken en de smaak afgeven.
Verhit de olijfolie in een grote pan. Voeg dan het gehakt toe en bak het bruin. Haast je niet, neem de tijd om het vlees goed bruin te bakken, dat geeft een geweldige smaak.
Voeg nu de ui, paprika, knoflook en eventueel de gehakte Spaanse peper toe. Bak een paar minuten tot alles zacht is.
Voeg nu de kruiden (komijn, paprikapoeder, oregano, zout en peper), tomatenpuree en gehakte tomaten toe. Meng alles goed en laat kort sudderen.
Spoel nu de kidneybonen af en voeg toe aan de pan, samen met de bouillon. Verwarm alles en laat ongeveer 20 minuten sudderen.
Proef tot slot de chilli con carne en breng op smaak indien nodig. Serveer vervolgens in kommen, gegarneerd met geraspte kaas, zure room en gehakte koriander.