Bron :: FB: 1000 pomysłów na obiad i nie tylko
Gehakt uit de oven
In de oven gebakken gehakt is een van die gerechten die me altijd goed doen. Het is zo'n gerecht dat ik maak als ik zin heb in iets lekkers, maar niet de hele dag in de keuken wil staan. Ze zijn perfect als avondeten, maar ook voor een snelle lunch, voor sandwiches of voor een vriendenfeestje.
Ingrediënten
- 500 g Gehakt
- 1 pcs grote ui
- 3 tanden Knoflook
- 1 St Ei
- 3 lepels Paneermeel
- Zout naar smaak
- Peper naar smaak
- 1 Lepel Olie om de schaal in te vetten
Laatste folders
Procedure
We beginnen met het voorbereiden van alle ingrediënten. Pel de ui en knoflook en snijd ze fijn.
Meng het gehakt, de gesnipperde ui en knoflook, het ei en het paneermeel in een grote kom. Voeg zout en peper naar smaak toe en meng alles goed door elkaar.
Vorm koteletten van het voorbereide mengsel. Denk eraan dat ze niet te dik moeten zijn zodat ze gelijkmatig gaar worden.
Vet een bakplaat in met olie en leg de karbonades erop.
Bak ongeveer 30 minuten in de oven op 180°C.
Serveer warm, bij voorkeur met je favoriete toppings.