ADVERTENTIE

Bron :: svetlana-kolpakova from Canva

Gegrilde kipstukjes

Heerlijke en sappige gegrilde kipborsten met aromatische kruiden en citroen. Dit eenvoudige recept is perfect voor zomerse barbecues of voor een gezonde avondmaaltijd gedurende het hele jaar.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Vlees

  • 4 Stukken kipfilet Toegevoegd aan
  • 1 theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zwarte peper Toegevoegd aan

Marinade

  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 2 theelepels boter Toegevoegd aan
  • 1 stuk citroen Toegevoegd aan
  • 2 lepels olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 lepel Gedroogde kruiden Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Verwarm de grill voor op middelhoge temperatuur.

2. Stap

Bestrooi de kipfilet aan beide kanten met zout en peper.

3. Stap

Meng voor de marinade de geperste knoflook, boter, sap van een halve citroen, olijfolie en kruiden.

4. Stap

Smeer de kipfilet in met marinade en laat het minstens 30 minuten staan.

ADVERTENTIE
5. Stap

Gril de kipfilets 6-7 minuten aan elke kant of tot ze volledig gaar zijn.

6. Stap

Laat het vlees een paar minuten rusten voordat je het opdient, en snijd het dan in stukken.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gegrilde kipstukjes

Heerlijke en sappige gegrilde kipborsten met aromatische kruiden en citroen. Dit eenvoudige recept is perfect voor zomerse barbecues of voor een gezonde avondmaaltijd gedurende het hele jaar.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de grill voor op middelhoge temperatuur.

2. Stap

Bestrooi de kipfilet aan beide kanten met zout en peper.

3. Stap

Meng voor de marinade de geperste knoflook, boter, sap van een halve citroen, olijfolie en kruiden.

4. Stap

Smeer de kipfilet in met marinade en laat het minstens 30 minuten staan.

5. Stap

Gril de kipfilets 6-7 minuten aan elke kant of tot ze volledig gaar zijn.

6. Stap

Laat het vlees een paar minuten rusten voordat je het opdient, en snijd het dan in stukken.

Ingrediënten
Vlees
4 Stukken
kipfilet
1 theelepel
zout
1 theelepel
Zwarte peper
Marinade
2 kruidnagel
knoflook
2 theelepels
boter
1 stuk
citroen
2 lepels
olijfolie
1 lepel
Gedroogde kruiden