Bron :: VeselovaElena from Getty Images
Gegrilde kippenpoten
Weet je niet meer wat je voor lunch of diner moet bedenken? Probeer deze ongelofelijk sappige en smaakvolle gegrilde kippenpoten. Ze zijn perfect voor zomerbarbecues of als een snelle en eenvoudige lunch. De bereiding is eenvoudig en het resultaat is het waard.
Ingrediënten
Hoofdingrediënten
- 8 Stukken Kippen dijen
- 2 lepels olijfolie
- 2 kruidnagel knoflook
- 1 stukjes citroen
Kruiden
- 1 lepel zout
- 1 lepel gemalen zwarte peper
- 1 lepel Paprika
- 1 lepel Rozemarijn
Laatste folders
Procedure
Snijd de knoflook en citroen.
Meng in een kom olijfolie, zout, zwarte peper, paprika en rozemarijn.
Voeg de gehakte knoflook en citroensap toe.
Maak de kippenbouten schoon en droog ze. Giet vervolgens de bereide marinade erover van beide kanten.
Laat de dijen minstens 30 minuten marineren in de koelkast.
Verwarm de grill op middelmatige temperatuur.
Leg de dijen op de grill en kook ze ongeveer 15 minuten per kant, of tot ze helemaal gaar zijn.
Laat het vlees een paar minuten rusten voordat je het opdient.
De gegrilde kippenbenen zijn klaar. Eet smakelijk!