ADVERTENTIE

Bron :: VeselovaElena from Getty Images

Gegrilde kippenpoten

Weet je niet meer wat je voor lunch of diner moet bedenken? Probeer deze ongelofelijk sappige en smaakvolle gegrilde kippenpoten. Ze zijn perfect voor zomerbarbecues of als een snelle en eenvoudige lunch. De bereiding is eenvoudig en het resultaat is het waard.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Hoofdingrediënten

  • 8 Stukken Kippen dijen Toegevoegd aan
  • 2 lepels olijfolie Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroen Toegevoegd aan

Kruiden

  • 1 lepel zout Toegevoegd aan
  • 1 lepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 lepel Paprika Toegevoegd aan
  • 1 lepel Rozemarijn Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Snijd de knoflook en citroen.

2. Stap

Meng in een kom olijfolie, zout, zwarte peper, paprika en rozemarijn.

3. Stap

Voeg de gehakte knoflook en citroensap toe.

4. Stap

Maak de kippenbouten schoon en droog ze. Giet vervolgens de bereide marinade erover van beide kanten.

ADVERTENTIE
5. Stap

Laat de dijen minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

6. Stap

Verwarm de grill op middelmatige temperatuur.

7. Stap

Leg de dijen op de grill en kook ze ongeveer 15 minuten per kant, of tot ze helemaal gaar zijn.

8. Stap

Laat het vlees een paar minuten rusten voordat je het opdient.

ADVERTENTIE
9. Stap

De gegrilde kippenbenen zijn klaar. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gegrilde kippenpoten

Weet je niet meer wat je voor lunch of diner moet bedenken? Probeer deze ongelofelijk sappige en smaakvolle gegrilde kippenpoten. Ze zijn perfect voor zomerbarbecues of als een snelle en eenvoudige lunch. De bereiding is eenvoudig en het resultaat is het waard.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Snijd de knoflook en citroen.

2. Stap

Meng in een kom olijfolie, zout, zwarte peper, paprika en rozemarijn.

3. Stap

Voeg de gehakte knoflook en citroensap toe.

4. Stap

Maak de kippenbouten schoon en droog ze. Giet vervolgens de bereide marinade erover van beide kanten.

5. Stap

Laat de dijen minstens 30 minuten marineren in de koelkast.

6. Stap

Verwarm de grill op middelmatige temperatuur.

7. Stap

Leg de dijen op de grill en kook ze ongeveer 15 minuten per kant, of tot ze helemaal gaar zijn.

8. Stap

Laat het vlees een paar minuten rusten voordat je het opdient.

9. Stap

De gegrilde kippenbenen zijn klaar. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Hoofdingrediënten
8 Stukken
Kippen dijen
2 lepels
olijfolie
2 kruidnagel
knoflook
1 stukjes
citroen
Kruiden
1 lepel
zout
1 lepel
gemalen zwarte peper
1 lepel
Paprika
1 lepel
Rozemarijn