ADVERTENTIE

Bron :: Semih Akgul from Getty Images Signature

Gegrilde hamburger

Recept voor een heerlijke zelfgemaakte gegrilde hamburger.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Rundvlees Toegevoegd aan
  • 4 stuk Hamburgerbroodjes Toegevoegd aan
  • Zout, gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 kruidnagel Knoflook Toegevoegd aan
  • 4 kopjes Bladsla Toegevoegd aan
  • 1 stuk Tomaat Toegevoegd aan
  • 4 plakken Kaas Toegevoegd aan
  • Olie om te bakken Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Doe het gehakt in een kom, voeg de geraspte knoflook, zout en peper toe. Meng grondig en vorm er 4 pasteitjes van.

2. Stap

Schroei de pannenkoeken aan beide kanten dicht op een hete grill. Afhankelijk van hoe gaar je het vlees wilt hebben, kan dit tot 12 minuten duren. Voor de perfecte smaak en gaarheid van het vlees raad ik aan om de pasteitjes 6 minuten aan één kant te bakken, ze daarna om te draaien en nog eens 6 minuten te bakken.

3. Stap

Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes in plakjes en rooster ze ook. Snijd de tomaat in plakjes. Bestrijk de broodjes met ketchup en leg dan de sla, tomaat, vlees, kaas en bovenste helft van het broodje op de onderste helft.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gegrilde hamburger

Recept voor een heerlijke zelfgemaakte gegrilde hamburger.

30
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Doe het gehakt in een kom, voeg de geraspte knoflook, zout en peper toe. Meng grondig en vorm er 4 pasteitjes van.

2. Stap

Schroei de pannenkoeken aan beide kanten dicht op een hete grill. Afhankelijk van hoe gaar je het vlees wilt hebben, kan dit tot 12 minuten duren. Voor de perfecte smaak en gaarheid van het vlees raad ik aan om de pasteitjes 6 minuten aan één kant te bakken, ze daarna om te draaien en nog eens 6 minuten te bakken.

3. Stap

Snijd ondertussen de hamburgerbroodjes in plakjes en rooster ze ook. Snijd de tomaat in plakjes. Bestrijk de broodjes met ketchup en leg dan de sla, tomaat, vlees, kaas en bovenste helft van het broodje op de onderste helft.

Ingrediënten
500 g
Rundvlees
4 stuk
Hamburgerbroodjes
Zout, gemalen zwarte peper
1 kruidnagel
Knoflook
4 kopjes
Bladsla
1 stuk
Tomaat
4 plakken
Kaas
Olie om te bakken