ADVERTENTIE
Gefrituurde kalfslever

Gefrituurde kalfslever

Traditionele lekkernij voor liefhebbers van ingewanden

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 600 g Kalfslever Toegevoegd aan
  • 150 g Meel Toegevoegd aan
  • 4 ei Toegevoegd aan
  • 400 g paneermeel Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
  • 500 ml Olie om te bakken Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

25 min.
1. Stap

Reinig de kalfslever en snijd deze in plakjes, klop ze lichtjes en droog ze van het sap.

2. Stap

Breng de gepaneerde lever op smaak met zout, peper en verse kruiden vlak voordat je hem paneert.

3. Stap

Verpak als een klassieke schnitzel in een drievoudige verpakking van gladde bloem, geklopt ei en paneermeel. Bak vervolgens in hete olie op 175°C gedurende ongeveer 10 minuten.

Gefrituurde kalfslever - stap voor stap bereiding 1
4. Stap

Text: na het braden giet je het uiteindelijk over met boter en breng je het op smaak met zout. Dien op met Weense aardappelsalade en citroen met kappertjesappel.

Gefrituurde kalfslever - stap voor stap bereiding 1
ADVERTENTIE

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Vojtech_Postulka

Gefrituurde kalfslever

Traditionele lekkernij voor liefhebbers van ingewanden

25
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Reinig de kalfslever en snijd deze in plakjes, klop ze lichtjes en droog ze van het sap.

2. Stap

Breng de gepaneerde lever op smaak met zout, peper en verse kruiden vlak voordat je hem paneert.

3. Stap

Verpak als een klassieke schnitzel in een drievoudige verpakking van gladde bloem, geklopt ei en paneermeel. Bak vervolgens in hete olie op 175°C gedurende ongeveer 10 minuten.

4. Stap

Text: na het braden giet je het uiteindelijk over met boter en breng je het op smaak met zout. Dien op met Weense aardappelsalade en citroen met kappertjesappel.

Ingrediënten
600 g
Kalfslever
150 g
Meel
4
ei
400 g
paneermeel
zout en peper
500 ml
Olie om te bakken