ADVERTENTIE

Bron :: dusiowa from Getty Images

Gefermenteerde rabarbercake met kwark

Deze uitzonderlijke taart is geweldig voor degenen die houden van de combinatie van zoete en zure smaken. Perfect voor zomerdagen of als dessert na een zondagse lunch.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 500 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 250 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Kwast Toegevoegd aan
  • 250 ml melk Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Dooier Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 1 stukjes zout Toegevoegd aan

Inhoud

  • 500 g rabarber Toegevoegd aan
  • 500 g Kwark Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan

Strooigoed

  • 100 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 70 g boter Toegevoegd aan
  • 50 g suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Bereid het deeg: Meng alle ingrediënten en laat het 1 uur rijzen.

2. Stap

Bereid de vulling voor: Reinig de rabarber, snij deze in kleinere stukken en meng deze met de kwark, suiker en vanillesuiker.

3. Stap

Bereid de topping voor: Meng alle ingrediënten en roer tot een klonterig consistentie.

4. Stap

Rol het deeg uit, leg het op de bakplaat, beleg het met de vulling en bestrooi met de topping.

5. Stap

Bak op 180°C voor ongeveer 45 minuten.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Pasta

111 recepten