ADVERTENTIE

Bron :: dusiowa from Getty Images

Gefermenteerde rabarbercake met kwark

Deze uitzonderlijke taart is geweldig voor degenen die houden van de combinatie van zoete en zure smaken. Perfect voor zomerdagen of als dessert na een zondagse lunch.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Vaak

  • 500 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 250 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Kwast Toegevoegd aan
  • 250 ml melk Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Dooier Toegevoegd aan
  • 100 g boter Toegevoegd aan
  • 1 stukjes zout Toegevoegd aan

Inhoud

  • 500 g rabarber Toegevoegd aan
  • 500 g Kwark Toegevoegd aan
  • 100 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan

Strooigoed

  • 100 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 70 g boter Toegevoegd aan
  • 50 g suiker Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

180 min.
1. Stap

Bereid het deeg: Meng alle ingrediënten en laat het 1 uur rijzen.

2. Stap

Bereid de vulling voor: Reinig de rabarber, snij deze in kleinere stukken en meng deze met de kwark, suiker en vanillesuiker.

3. Stap

Bereid de topping voor: Meng alle ingrediënten en roer tot een klonterig consistentie.

4. Stap

Rol het deeg uit, leg het op de bakplaat, beleg het met de vulling en bestrooi met de topping.

ADVERTENTIE
5. Stap

Bak op 180°C voor ongeveer 45 minuten.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gefermenteerde rabarbercake met kwark

Deze uitzonderlijke taart is geweldig voor degenen die houden van de combinatie van zoete en zure smaken. Perfect voor zomerdagen of als dessert na een zondagse lunch.

180
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Bereid het deeg: Meng alle ingrediënten en laat het 1 uur rijzen.

2. Stap

Bereid de vulling voor: Reinig de rabarber, snij deze in kleinere stukken en meng deze met de kwark, suiker en vanillesuiker.

3. Stap

Bereid de topping voor: Meng alle ingrediënten en roer tot een klonterig consistentie.

4. Stap

Rol het deeg uit, leg het op de bakplaat, beleg het met de vulling en bestrooi met de topping.

5. Stap

Bak op 180°C voor ongeveer 45 minuten.

Ingrediënten
Vaak
500 g
gewoon meel
250 g
suiker
1 stukjes
Kwast
250 ml
melk
2 stukjes
Dooier
100 g
boter
1 stukjes
zout
Inhoud
500 g
rabarber
500 g
Kwark
100 g
suiker
1 stukjes
vanillesuiker
Strooigoed
100 g
gewoon meel
70 g
boter
50 g
suiker