Bron :: udra from Getty Images
Gefermenteerde bieten sap
Een gezonde en vitamine-rijke drank, ideaal voor de winterdagen. De gezondheidsvoordelen van gefermenteerde biet zijn goed bekend - het is een bron van probiotica, verbetert de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem. De bereide sap is uitzonderlijk smakelijk en tegelijkertijd eenvoudig te bereiden.
Ingrediënten
- 500 g Gefermenteerde bieten
- 1 stuk citroen
- 2 lepels Honing
- 1 liter water
Laatste folders
Procedure
Snijd de gefermenteerde bieten in kleinere stukken, doe ze in een pan, giet er water over en kook op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten.
Na het koken, laat de bieten afkoelen tot kamertemperatuur.
Na afkoeling, doe de bieten in een blender, voeg citroensap en honing toe. Blend tot een glad sap.
Zeef het sap door een zeef om van de restjes biet af te komen.
Sap van gefermenteerde bieten is klaar om te serveren. Je kunt het een paar dagen in de koelkast bewaren.