ADVERTENTIE

Bron :: udra from Getty Images

Gefermenteerde bieten sap

Een gezonde en vitamine-rijke drank, ideaal voor de winterdagen. De gezondheidsvoordelen van gefermenteerde biet zijn goed bekend - het is een bron van probiotica, verbetert de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem. De bereide sap is uitzonderlijk smakelijk en tegelijkertijd eenvoudig te bereiden.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Gefermenteerde bieten Toegevoegd aan
  • 1 stuk citroen Toegevoegd aan
  • 2 lepels Honing Toegevoegd aan
  • 1 liter water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

15 min.
1. Stap

Snijd de gefermenteerde bieten in kleinere stukken, doe ze in een pan, giet er water over en kook op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten.

2. Stap

Na het koken, laat de bieten afkoelen tot kamertemperatuur.

3. Stap

Na afkoeling, doe de bieten in een blender, voeg citroensap en honing toe. Blend tot een glad sap.

4. Stap

Zeef het sap door een zeef om van de restjes biet af te komen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Sap van gefermenteerde bieten is klaar om te serveren. Je kunt het een paar dagen in de koelkast bewaren.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gefermenteerde bieten sap

Een gezonde en vitamine-rijke drank, ideaal voor de winterdagen. De gezondheidsvoordelen van gefermenteerde biet zijn goed bekend - het is een bron van probiotica, verbetert de spijsvertering, versterkt het immuunsysteem. De bereide sap is uitzonderlijk smakelijk en tegelijkertijd eenvoudig te bereiden.

15
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Snijd de gefermenteerde bieten in kleinere stukken, doe ze in een pan, giet er water over en kook op laag vuur gedurende ongeveer 10 minuten.

2. Stap

Na het koken, laat de bieten afkoelen tot kamertemperatuur.

3. Stap

Na afkoeling, doe de bieten in een blender, voeg citroensap en honing toe. Blend tot een glad sap.

4. Stap

Zeef het sap door een zeef om van de restjes biet af te komen.

5. Stap

Sap van gefermenteerde bieten is klaar om te serveren. Je kunt het een paar dagen in de koelkast bewaren.

Ingrediënten
500 g
Gefermenteerde bieten
1 stuk
citroen
2 lepels
Honing
1 liter
water