Bron :: peterzsuzsa from Getty Images
Gebraden lamsbout met bot
Recept voor een heerlijke gebraden lamsbout met bot, die meer tijd kost om te bereiden, maar het resultaat is het waard.
Ingrediënten
- 11⁄2 kg Lamsbout met been
- 2 kruidnagel Knoflook
- 3 twijgen Rozemarijn
- 2 twijgen Tijm
- 1 stuk De Ui
- Zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
- 2 el Olijfolie
Laatste folders
Procedure
Begin met het voorverwarmen van je oven op 180°C.
Was en droog de lamsbout en steek de takjes rozemarijn en tijm in de gaatjes die je met een mes in de lamsbout maakt. Deze techniek zorgt ervoor dat de kruiden in het vlees trekken, waardoor het een unieke en aromatische smaak krijgt.
Pel de ui en snijd de knoflook in plakjes. De ui en knoflook vormen de basis voor de saus en voegen het nodige vocht en de smaak toe aan het gebraad.
Bestrooi de dij met zout en versgemalen zwarte peper en smeer in met olijfolie.
Leg de lamsbout op de ui en knoflook op een bakplaat. Je kunt besprenkelen met nog wat olijfolie.
Zet de braadslee in de oven en bak ongeveer 2 uur, of tot het vlees loskomt van het bot. Bedruip het vlees regelmatig met het vet tijdens het bakken om ervoor te zorgen dat het sappig blijft.
Haal de lamsbout uit de oven en laat minstens 15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Deze stap is cruciaal, want zo behoudt het vlees zijn sappigheid.