Bron :: Pixabay: Wow_Pho
Gebraden hele kip met verse kruidenvulling
De kruidenvulling maakt deze gebraden kip extra speciaal. Het geeft zoveel smaak aan de kip en laat je keuken heerlijk ruiken.
Ingrediënten
Ingrediënten:
- 1 hele kip
- Zout en peper naar smaak
- 3 tbls Olijfolie
- 1 Citroen, in vieren gesneden
- 4 teentjes Knoflook, geplet
- Een bosje verse rozemarijn
- Een bosje verse tijm
Voor de kruidenvulling:
- 1 Grote ui, fijngesneden
- 2 Stengels Selderij, fijngehakt
- 1 Vers brood, in kleine stukjes gescheurd
- 1⁄2 Kop Gehakte peterselie
- 1 eetlepel Salie, fijngehakt
- 1 eetlepel Rozemarijn, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
- 1 Kop Kippenbouillon
Laatste folders
Procedure
Verwarm je oven voor op 190°C. Het is cruciaal om de oven volledig voor te verwarmen zodat de kip gelijkmatig braadt.
Wrijf de kip helemaal in met olijfolie, zout en peper. Zo krijg je die mooie, knapperige huid.
Doe de kwartjes citroen, knoflooktenen, rozemarijn en tijm in de holte van de kip. Dit geeft een milde smaak aan de kip van binnenuit.
Voor de kruidenvulling smelt je wat boter in een pan en voeg je de ui en selderij toe tot ze zacht zijn. Voeg de broodstukjes, peterselie, salie, rozemarijn, zout en peper toe en roer alles door elkaar tot het goed gemengd is. Gebruik de kippenbouillon om het mengsel vochtig te maken. Meng alles goed door elkaar en laat het een beetje afkoelen voordat je de vulling in de kip doet. De vulling mag niet te dicht op elkaar zitten, omdat het dan niet gelijkmatig gaart.
Leg de gevulde kip op een rooster en braad ongeveer 20 minuten per pond, of tot de interne temperatuur van de kip 165°F (74°C) is.
Laat de kip ongeveer 10 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Hierdoor kunnen de sappen zich herverdelen, wat zorgt voor een smaakvollere en sappigere kip.
Geniet van deze heerlijke gebraden kip met vrienden en familie. Heerlijk met een groene salade of geroosterde groenten.