Bron :: FoodStock by Canva
Gebakken rundvlees met aardappelen
Gebakken rundvlees met aardappelen is een voedzaam en smakelijk gerecht. Het is de ideale keuze voor een familie lunch die elke vleesliefhebber zal waarderen.
Ingrediënten
Rundvlees
- 800 g rundvlees
- 2 stukjes De Ui
- 4 stukjes knoflook
- 1 twijg Rozemarijn
- 1 twijg Tijm
- 1 Artikel Zout
- 1 Artikel gemalen zwarte peper
Groente
- Aardappelen
- wortelen
Laatste folders
Procedure
Reinig het rundvlees en droog het. Wrijf het dan in met zout en zwarte peper.
Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het aan elke kant tot het mooi bruin is. Haal het er vervolgens uit en zet het opzij.
Voeg fijngesneden ui en knoflook toe aan dezelfde pan. Bak tot de ui zacht en goudbruin is.
Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en wortelen, snij ze in kleinere stukken en meng met olijfolie en zout. Verdeel ze gelijkmatig over de bakplaat.
Plaats het geroosterde rundvlees op de bakplaat tussen de aardappelen en bestrooi met rozemarijn en tijm.
Plaats de bakplaat in de oven en bak ongeveer een uur, of tot de aardappelen zacht zijn en het vlees naar uw smaak is gebakken.
Laat het vlees 5 - 10 minuten rusten voordat je het serveert en snijd het daarna in plakjes. Serveer de aardappelen als bijgerecht bij het vlees.