ADVERTENTIE

Bron :: FoodStock by Canva

Gebakken rundvlees met aardappelen

Gebakken rundvlees met aardappelen is een voedzaam en smakelijk gerecht. Het is de ideale keuze voor een familie lunch die elke vleesliefhebber zal waarderen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Rundvlees

  • 800 g rundvlees Toegevoegd aan
  • 2 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 4 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 twijg Rozemarijn Toegevoegd aan
  • 1 twijg Tijm Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Zout Toegevoegd aan
  • 1 Artikel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan

Groente

  • Aardappelen Toegevoegd aan
  • wortelen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Reinig het rundvlees en droog het. Wrijf het dan in met zout en zwarte peper.

2. Stap

Verhit wat olie in een pan op middelhoog vuur. Voeg het vlees toe en bak het aan elke kant tot het mooi bruin is. Haal het er vervolgens uit en zet het opzij.

3. Stap

Voeg fijngesneden ui en knoflook toe aan dezelfde pan. Bak tot de ui zacht en goudbruin is.

4. Stap

Verwarm de oven voor op 180°C. Schil de aardappelen en wortelen, snij ze in kleinere stukken en meng met olijfolie en zout. Verdeel ze gelijkmatig over de bakplaat.

5. Stap

Plaats het geroosterde rundvlees op de bakplaat tussen de aardappelen en bestrooi met rozemarijn en tijm.

6. Stap

Plaats de bakplaat in de oven en bak ongeveer een uur, of tot de aardappelen zacht zijn en het vlees naar uw smaak is gebakken.

7. Stap

Laat het vlees 5 - 10 minuten rusten voordat je het serveert en snijd het daarna in plakjes. Serveer de aardappelen als bijgerecht bij het vlees.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Pasta

111 recepten