Bron :: tang90246 from Getty Images
Gebakken kippenbouten met rijst
Dit recept is voor alle vleesliefhebbers. Gebakken kippenbouten zijn een uitstekende keuze voor lunch of diner. Ze zijn redelijk eenvoudig te bereiden en het resultaat is altijd heerlijk.
Ingrediënten
Kippen dijen
- 4 stuk Kippenpoten
- 2 Artikel olijfolie
- 1 Artikel zout
- 1 Artikel Zwarte peper
Rijst
- 2 mokken basmatirijst
- 4 mokken water
- 1 Artikel zout
Laatste folders
Procedure
Verwarm de buis tot 200°C. Spoel de kippenpoten af, droog ze en kruisen en zout ze aan beide kanten. Leg ze vervolgens in de bakplaat en besprenkel met olijfolie.
Het staat ongeveer 45 minuten in de oven te bakken, of tot ze mooi goudbruin en sappig zijn.
Terwijl de dijen in de oven zitten, kunt u de rijst bereiden. Giet water in een pot en voeg een kopje rijst toe. Voeg een snufje zout toe en laat het aan de kook komen. Zodra het water kookt, verlaag je de temperatuur en laat je het 15-20 minuten afgedekt koken.
Wanneer de rijst gaar is en al het water is geabsorbeerd, zet het vuur uit en laat de rijst nog 10 minuten onder de deksel staan.
Serveer kippenpoten met rijst op een groot bord en vergeet niet wat groenten toe te voegen voor een uitgebalanceerd dieet. Eet smakelijk!