ADVERTENTIE

Bron :: tang90246 from Getty Images

Gebakken kippenbouten met rijst

Dit recept is voor alle vleesliefhebbers. Gebakken kippenbouten zijn een uitstekende keuze voor lunch of diner. Ze zijn redelijk eenvoudig te bereiden en het resultaat is altijd heerlijk.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Kippen dijen

  • 4 stuk Kippenpoten Toegevoegd aan
  • 2 Artikel olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 Artikel zout Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Zwarte peper Toegevoegd aan

Rijst

  • 2 mokken basmatirijst Toegevoegd aan
  • 4 mokken water Toegevoegd aan
  • 1 Artikel zout Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm de buis tot 200°C. Spoel de kippenpoten af, droog ze en kruisen en zout ze aan beide kanten. Leg ze vervolgens in de bakplaat en besprenkel met olijfolie.

2. Stap

Het staat ongeveer 45 minuten in de oven te bakken, of tot ze mooi goudbruin en sappig zijn.

3. Stap

Terwijl de dijen in de oven zitten, kunt u de rijst bereiden. Giet water in een pot en voeg een kopje rijst toe. Voeg een snufje zout toe en laat het aan de kook komen. Zodra het water kookt, verlaag je de temperatuur en laat je het 15-20 minuten afgedekt koken.

4. Stap

Wanneer de rijst gaar is en al het water is geabsorbeerd, zet het vuur uit en laat de rijst nog 10 minuten onder de deksel staan.

ADVERTENTIE
5. Stap

Serveer kippenpoten met rijst op een groot bord en vergeet niet wat groenten toe te voegen voor een uitgebalanceerd dieet. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Gebakken kippenbouten met rijst

Dit recept is voor alle vleesliefhebbers. Gebakken kippenbouten zijn een uitstekende keuze voor lunch of diner. Ze zijn redelijk eenvoudig te bereiden en het resultaat is altijd heerlijk.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de buis tot 200°C. Spoel de kippenpoten af, droog ze en kruisen en zout ze aan beide kanten. Leg ze vervolgens in de bakplaat en besprenkel met olijfolie.

2. Stap

Het staat ongeveer 45 minuten in de oven te bakken, of tot ze mooi goudbruin en sappig zijn.

3. Stap

Terwijl de dijen in de oven zitten, kunt u de rijst bereiden. Giet water in een pot en voeg een kopje rijst toe. Voeg een snufje zout toe en laat het aan de kook komen. Zodra het water kookt, verlaag je de temperatuur en laat je het 15-20 minuten afgedekt koken.

4. Stap

Wanneer de rijst gaar is en al het water is geabsorbeerd, zet het vuur uit en laat de rijst nog 10 minuten onder de deksel staan.

5. Stap

Serveer kippenpoten met rijst op een groot bord en vergeet niet wat groenten toe te voegen voor een uitgebalanceerd dieet. Eet smakelijk!

Ingrediënten
Kippen dijen
4 stuk
Kippenpoten
2 Artikel
olijfolie
1 Artikel
zout
1 Artikel
Zwarte peper
Rijst
2 mokken
basmatirijst
4 mokken
water
1 Artikel
zout