ADVERTENTIE

Bron :: PatrikSlezak from Getty Images

Fruitdessert met gelatine

Een smaakvol fruitdessert met gelatine, een uitstekende keuze als je zin hebt in iets zoets.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12

Romp:

  • 4 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 200 g kristalsuiker Toegevoegd aan
  • 100 ml olie Toegevoegd aan
  • 100 ml water Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 200 g gewoon meel Toegevoegd aan

Room:

  • 200 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • 400 g zure room Toegevoegd aan
  • 250 g mascarpone Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Gelatine Toegevoegd aan
  • 3 stukjes Gouden korenaar Toegevoegd aan
  • Vruchtencocktail Toegevoegd aan
  • 2 stukjes Gereedschappen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

We bereiden het deeg voor. Klop de dooiers samen met de kristalsuiker.

2. Stap

Voeg daarna de olie en het water toe.

3. Stap

We bakken vaak op 175°C voor ongeveer 20 minuten.

4. Stap

Crème: klop de room op en voeg zure room, mascarpone en stabilisatoren toe.

ADVERTENTIE
5. Stap

We smeren de room op het deeg.

6. Stap

We leggen het fruit op de room.

7. Stap

Gelatine: vul het sap van de compote aan met water of vruchtensap tot 800 ml.

8. Stap

We voegen er 3 goudklompjes aan toe en koken een dikke pap, die we even laten afkoelen.

ADVERTENTIE
9. Stap

We gieten de gelatine over de taart en laten het opstijven in de koelkast.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Fruitdessert met gelatine

Een smaakvol fruitdessert met gelatine, een uitstekende keuze als je zin hebt in iets zoets.

45
Notulen
12
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We bereiden het deeg voor. Klop de dooiers samen met de kristalsuiker.

2. Stap

Voeg daarna de olie en het water toe.

3. Stap

We bakken vaak op 175°C voor ongeveer 20 minuten.

4. Stap

Crème: klop de room op en voeg zure room, mascarpone en stabilisatoren toe.

5. Stap

We smeren de room op het deeg.

6. Stap

We leggen het fruit op de room.

7. Stap

Gelatine: vul het sap van de compote aan met water of vruchtensap tot 800 ml.

8. Stap

We voegen er 3 goudklompjes aan toe en koken een dikke pap, die we even laten afkoelen.

9. Stap

We gieten de gelatine over de taart en laten het opstijven in de koelkast.

Ingrediënten
Romp:
4 stukjes
ei
200 g
kristalsuiker
100 ml
olie
100 ml
water
1 stukjes
Bakpoeder
200 g
gewoon meel
Room:
200 ml
Slagroom
400 g
zure room
250 g
mascarpone
1 stukjes
Gelatine
3 stukjes
Gouden korenaar
Vruchtencocktail
2 stukjes
Gereedschappen