ADVERTENTIE

Bron :: PeteerS from Getty Images

Franse quiche taart

Quiche is een traditionele Franse taart, vooral populair in de regio Elzas. Dit recept is voor de typische versie met een vleesvulling en een rijke vulling van eieren en room. Het is een delicate keuze voor brunch of een lichte avondmaaltijd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6

Lichaam

  • 200 g Gladde bloem Toegevoegd aan
  • 100 g Boter Toegevoegd aan
  • 1 stuk Groot ei Toegevoegd aan
  • 2 el Koud water Toegevoegd aan

Inhoud

  • 200 g Spek Toegevoegd aan
  • 150 g Geraspte emmentaler Toegevoegd aan
  • 4 stuk Grote eieren Toegevoegd aan
  • 200 ml Slagroom Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Maak eerst de cakebodem klaar. Meng in een kom de bloem met de in blokjes gesneden boter en een beetje zout. Werk snel om een kruimelige mix te krijgen.

2. Stap

Voeg het ei en koud water toe en druk het mengsel snel in een glad deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast.

3. Stap

Bereid ondertussen de vulling voor. Snijd de spek in blokjes en bak in een pan tot het goed gebakken is. Het kan ook een beetje knapperig zijn.

4. Stap

Meng in een grote kom eieren, room, geraspte Emmentaler, zout en peper tot een glad mengsel.

5. Stap

Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en druk het vervolgens in de quichevorm. Prik daarna op verschillende plaatsen in het deeg met een vork.

6. Stap

Leg uitgebakken spek op de bodem en giet dan het mengsel van eieren en room erover. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 30 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin begint te worden.

7. Stap

Laat de quiche minstens 10 minuten rusten voordat je hem snijdt en serveert.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten