Bron :: PeteerS from Getty Images
Franse quiche taart
Quiche is een traditionele Franse taart, vooral populair in de regio Elzas. Dit recept is voor de typische versie met een vleesvulling en een rijke vulling van eieren en room. Het is een delicate keuze voor brunch of een lichte avondmaaltijd.
Ingrediënten
Lichaam
- 200 g Gladde bloem
- 100 g Boter
- 1 stuk Groot ei
- 2 el Koud water
Inhoud
- 200 g Spek
- 150 g Geraspte emmentaler
- 4 stuk Grote eieren
- 200 ml Slagroom
Laatste folders
Procedure
Maak eerst de cakebodem klaar. Meng in een kom de bloem met de in blokjes gesneden boter en een beetje zout. Werk snel om een kruimelige mix te krijgen.
Voeg het ei en koud water toe en druk het mengsel snel in een glad deeg. Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens een half uur rusten in de koelkast.
Bereid ondertussen de vulling voor. Snijd de spek in blokjes en bak in een pan tot het goed gebakken is. Het kan ook een beetje knapperig zijn.
Meng in een grote kom eieren, room, geraspte Emmentaler, zout en peper tot een glad mengsel.
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 5 mm en druk het vervolgens in de quichevorm. Prik daarna op verschillende plaatsen in het deeg met een vork.
Leg uitgebakken spek op de bodem en giet dan het mengsel van eieren en room erover. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden Celsius gedurende ongeveer 30 minuten, tot de bovenkant mooi goudbruin begint te worden.
Laat de quiche minstens 10 minuten rusten voordat je hem snijdt en serveert.