ADVERTENTIE

Bron :: nobtis from Getty Images

Franse chocoladetaart

Een heerlijke Franse chocoladetaart, ook wel "Gâteau au Chocolat" genoemd, die je gemakkelijk thuis kunt bakken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 200 g Pure kwaliteitschocolade Toegevoegd aan
  • 200 g Boter Toegevoegd aan
  • 4 stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 200 g Rietsuiker Toegevoegd aan
  • 100 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 1 en Bakpoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en boter in een waterbad. Zo krijg je een gelijkmatig en glad mengsel zonder ongewenste klontjes.

2. Stap

Klop ondertussen in een grote kom de eieren los met de suiker. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe.

3. Stap

Voeg langzaam het chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng goed. Het beslag moet glad en klontvrij zijn.

4. Stap

Giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak 25-30 minuten.

ADVERTENTIE
5. Stap

Laat de cake afkoelen na het bakken. Deze stap is nodig, want als je de cake snijdt terwijl hij nog warm is, kan hij uit elkaar vallen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Franse chocoladetaart

Een heerlijke Franse chocoladetaart, ook wel "Gâteau au Chocolat" genoemd, die je gemakkelijk thuis kunt bakken.

90
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en boter in een waterbad. Zo krijg je een gelijkmatig en glad mengsel zonder ongewenste klontjes.

2. Stap

Klop ondertussen in een grote kom de eieren los met de suiker. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe.

3. Stap

Voeg langzaam het chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng goed. Het beslag moet glad en klontvrij zijn.

4. Stap

Giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak 25-30 minuten.

5. Stap

Laat de cake afkoelen na het bakken. Deze stap is nodig, want als je de cake snijdt terwijl hij nog warm is, kan hij uit elkaar vallen.

Ingrediënten
200 g
Pure kwaliteitschocolade
200 g
Boter
4 stuk
Eieren
200 g
Rietsuiker
100 g
Gewoon meel
1 en
Bakpoeder