ADVERTENTIE
Bron :: nobtis from Getty Images
Franse chocoladetaart
Een heerlijke Franse chocoladetaart, ook wel "Gâteau au Chocolat" genoemd, die je gemakkelijk thuis kunt bakken.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
8
- 200 g Pure kwaliteitschocolade
- 200 g Boter
- 4 stuk Eieren
- 200 g Rietsuiker
- 100 g Gewoon meel
- 1 en Bakpoeder
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en boter in een waterbad. Zo krijg je een gelijkmatig en glad mengsel zonder ongewenste klontjes.
2. Stap
Klop ondertussen in een grote kom de eieren los met de suiker. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe.
3. Stap
Voeg langzaam het chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng goed. Het beslag moet glad en klontvrij zijn.
4. Stap
Giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak 25-30 minuten.
5. Stap
Laat de cake afkoelen na het bakken. Deze stap is nodig, want als je de cake snijdt terwijl hij nog warm is, kan hij uit elkaar vallen.