:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/xMPGQVGAf1nZJmpYbPqg/a4fa1009fece717d38800f6613feef.jpeg)
Bron :: nobtis from Getty Images
Franse chocoladetaart
Een heerlijke Franse chocoladetaart, ook wel "Gâteau au Chocolat" genoemd, die je gemakkelijk thuis kunt bakken.
Ingrediënten
- 200 g Pure kwaliteitschocolade
- 200 g Boter
- 4 stuk Eieren
- 200 g Rietsuiker
- 100 g Gewoon meel
- 1 en Bakpoeder
Laatste folders
Procedure
Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en boter in een waterbad. Zo krijg je een gelijkmatig en glad mengsel zonder ongewenste klontjes.
Klop ondertussen in een grote kom de eieren los met de suiker. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe.
Voeg langzaam het chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng goed. Het beslag moet glad en klontvrij zijn.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak 25-30 minuten.
Laat de cake afkoelen na het bakken. Deze stap is nodig, want als je de cake snijdt terwijl hij nog warm is, kan hij uit elkaar vallen.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Franse chocoladetaart
Een heerlijke Franse chocoladetaart, ook wel "Gâteau au Chocolat" genoemd, die je gemakkelijk thuis kunt bakken.
Verwarm eerst de oven voor op 180°C. Smelt de chocolade en boter in een waterbad. Zo krijg je een gelijkmatig en glad mengsel zonder ongewenste klontjes.
Klop ondertussen in een grote kom de eieren los met de suiker. Voeg dan de bloem en het bakpoeder toe.
Voeg langzaam het chocolademengsel toe aan het eimengsel en meng goed. Het beslag moet glad en klontvrij zijn.
Giet het beslag in een met bakpapier beklede ovenschaal en bak 25-30 minuten.
Laat de cake afkoelen na het bakken. Deze stap is nodig, want als je de cake snijdt terwijl hij nog warm is, kan hij uit elkaar vallen.
Hoe heb je dit recept gemaakt?