Bron :: Koval Nadiya from Getty Images
Frambozen no-bake cheesecake
Recept voor een heerlijke frambozen cheesecake met mascarpone, die je kunt bereiden zonder te bakken.
Ingrediënten
Voor de onderste laag:
- 200 g Spijsverteringskoekje
- 100 g Boter
Voor de bovenste laag:
- 500 g mascarpone
- 200 ml Slagroom
- 4 stukjes Dooiers
- 200 g Suiker
- 250 g Framboos
- 2 lepels Citroensap
- 2 lepels Gelatine
Laatste folders
Procedure
Maal de koekjes fijn in een keukenmachine tot een fijn poeder en meng ze dan met de gesmolten boter. Druk het mengsel vervolgens op de bodem van een vorm, idealiter een met een verwijderbare bodem.
Week de gelatine in koud water. Klop de mascarpone, slagroom, eidooiers en suiker tot een gladde massa.
Mix de frambozen, voeg de gelatine en het citroensap toe. Bewaar de overgebleven frambozen voor de garnering. Wees niet bang voor de citroen, die voegt een heerlijk frisse smaak toe.
Verdeel het frambozenmengsel over de koekjesbodem en het mascarponemengsel erover.
Zet de cheesecake minstens 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Garneer met frambozen voor het opdienen.