ADVERTENTIE

Bron :: O Kemppainen for iStockPhotos

Finse saunasoep

Als groot liefhebber van de saunacultuur kreeg ik dit recept van een van mijn Finse vrienden. Ik heb het ontelbare keren gemaakt en het is altijd een hit. Saunasoep is niet alleen verwarmend en troostend, maar ook ongelooflijk lekker. Varkensvlees wordt gekookt in bouillon met wortelen en aardappelen om er een hartige soep van te maken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g Varkenskotelet Toegevoegd aan
  • 3 groot Wortelen Toegevoegd aan
  • 3 Aardappelen Toegevoegd aan
  • 1 groot Ui Toegevoegd aan
  • 2 teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l runderbouillon Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel zout Toegevoegd aan
  • 1 Theelepel gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 Confederatie Bosuien Toegevoegd aan
  • 100 ml Crème Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

80 min.
1. Stap

Om de saunasoep te koken, begin je met het schillen en in blokjes snijden van de wortelen en aardappelen. Het snijden van de groenten terwijl het vlees kookt bespaart tijd en maakt het proces efficiënter.

2. Stap

Snijd de ui en knoflook fijn. Ik raad aan een keukenmes te gebruiken in plaats van een staafmixer om de textuur en smaak te behouden.

3. Stap

Bak het varkensgehakt in een hete pan tot het goed bruin is. Het gebakken vlees geeft de soep zijn gouden kleur en uitgesproken smaak, dus sla deze stap niet over.

4. Stap

Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan het varkensgehakt en bak een paar minuten mee.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg de runderbouillon toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen op een middelhoog vuur. De runderbouillon kan ook vervangen worden door groentebouillon. Door langer koken wordt het vlees zachter en vermengen de smaken zich beter.

6. Stap

Voeg de in blokjes gesneden wortelen en aardappelen toe, dek de pan af en laat de soep 30-40 minuten koken. Zorg ervoor dat je hier geen te hoge temperatuur gebruikt, zodat de groenten niet verbranden en de soep niet uitdroogt.

7. Stap

Voeg tot slot de room en de gehakte lente-uitjes toe aan de Finse saunasoep en breng op smaak met zout en peper. Een kleine tip: de room geeft de soep een milde zoetheid en een romige textuur die verleidelijk lekker is.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Gretarezepte

Finse saunasoep

Als groot liefhebber van de saunacultuur kreeg ik dit recept van een van mijn Finse vrienden. Ik heb het ontelbare keren gemaakt en het is altijd een hit. Saunasoep is niet alleen verwarmend en troostend, maar ook ongelooflijk lekker. Varkensvlees wordt gekookt in bouillon met wortelen en aardappelen om er een hartige soep van te maken.

80
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Om de saunasoep te koken, begin je met het schillen en in blokjes snijden van de wortelen en aardappelen. Het snijden van de groenten terwijl het vlees kookt bespaart tijd en maakt het proces efficiënter.

2. Stap

Snijd de ui en knoflook fijn. Ik raad aan een keukenmes te gebruiken in plaats van een staafmixer om de textuur en smaak te behouden.

3. Stap

Bak het varkensgehakt in een hete pan tot het goed bruin is. Het gebakken vlees geeft de soep zijn gouden kleur en uitgesproken smaak, dus sla deze stap niet over.

4. Stap

Voeg de gesnipperde ui en knoflook toe aan het varkensgehakt en bak een paar minuten mee.

5. Stap

Voeg de runderbouillon toe en laat ongeveer 10 minuten sudderen op een middelhoog vuur. De runderbouillon kan ook vervangen worden door groentebouillon. Door langer koken wordt het vlees zachter en vermengen de smaken zich beter.

6. Stap

Voeg de in blokjes gesneden wortelen en aardappelen toe, dek de pan af en laat de soep 30-40 minuten koken. Zorg ervoor dat je hier geen te hoge temperatuur gebruikt, zodat de groenten niet verbranden en de soep niet uitdroogt.

7. Stap

Voeg tot slot de room en de gehakte lente-uitjes toe aan de Finse saunasoep en breng op smaak met zout en peper. Een kleine tip: de room geeft de soep een milde zoetheid en een romige textuur die verleidelijk lekker is.

Ingrediënten
500 g
Varkenskotelet
3 groot
Wortelen
3
Aardappelen
1 groot
Ui
2
teentjes knoflook
1 l
runderbouillon
1 Theelepel
zout
1 Theelepel
gemalen zwarte peper
1 Confederatie
Bosuien
100 ml
Crème