Bron :: ildipapp from Canva
Erwtensoep van gedroogde erwten
Recept voor een delicate romige erwtensoep op basis van gedroogde gele erwten.
Ingrediënten
- 500 g Gedroogde erwten
- 1 stuk De Ui
- 3 kruidnagel Knoflook
- 2 stuk Wortelen
- 1 stuk Peterselie
- 100 g Gerookt spek
- 11⁄2 l Wateren
- zout
- Zwarte peper
Laatste folders
Procedure
Doe de erwten in een grote pan, bedek ze met water en laat ze een nacht weken. Geweekte erwten zijn sneller gaar en lichter verteerbaar.
Giet de volgende dag het water af en spoel de erwten. Doe ze terug in de pot, bedek met 1,5 l water en begin te koken.
Fruit ondertussen de gesnipperde ui in een koekenpan en voeg later de fijngehakte knoflook en spek toe. Laat kort bakken.
Voeg dit mengsel toe aan de erwten. Voeg de gehakte wortelen en peterselie toe.
Kook ongeveer 1 uur op middelhoog vuur, tot de erwten helemaal zacht zijn. Voeg water toe als dat nodig is.
Als we een gladde soep willen, kunnen we de soep nu blenden met een dompelmixer.
Breng op smaak met zout en peper en laat even sudderen om de smaken te combineren.