Eisoep met worst
Een heerlijke en eenvoudige soep die je zo klaar hebt met ingrediënten die je altijd in huis hebt.
Ingrediënten
- 1 Middelgrote ui
- 320 g Geschilde aardappelen
- 10 g boter
- 100 g Paren
- 1100 ml water
- 2 Eieren
- 2 Knoflookteentjes
- 10 g Spelt griesmeel voor kinderen
- gewassen en fijngehakte peterselie
- Rasca celá
- zout
- Rode gemalen paprika
- Maggi soepkruiden
Laatste folders
Procedure
We roosteren de hele korrels droog, voegen boter toe en laten het smelten. Voeg fijngehakte ui toe en bak lichtjes.
Schil en hak de aardappelen fijn, pureer een klein deel van de aardappelen, dit zal dienen om de soep te verdikken in plaats van bloem. Voeg de rest van de aardappelen toe aan de ui samen met de gesneden worst en stoof even, voeg dan de rest van het water en de gepureerde aardappelen toe.
We voegen zout, gemalen rode paprika toe en brengen het aan de kook. Kook ongeveer 15 minuten.
Als we gekookte aardappelen hebben, voegen we de geroerde eitjes en griesmeel toe, we koken dit nog een beetje. Daarna voegen we dille toe en brengen we op smaak met soepkruiden of voegen we eventueel zout toe. We halen het van het vuur en we kunnen het serveren. Eet smakelijk.