Bron :: Lilechka75 for Getty Images
Eierpunch dessert zoals tiramisu
Dit recept is een van mijn absolute favorieten en een typisch Duitse dessertspecialiteit. Als ik gasten wil verwennen of gewoon een zoete traktatie voor mezelf en mijn gezin wil maken, is dit lichte en luchtige dessert met advocaat altijd een hit. Het is romig, licht en de smaak van de advocaat geeft het een unieke twist die lijkt op tiramisu.
Ingrediënten
- 6 dooier
- 200 g suiker
- 1 Pakket Vanillesuiker
- 250 g mascarpone
- 200 ml Eierlikeur
- 300 g Ladyfingers
- 2 lepel Cacao, om te strooien
Laatste folders
Procedure
Om het advocaatdessert te bereiden, klop je eerst de eierdooiers met de suiker en vanillesuiker schuimig. Zorg ervoor dat de suiker volledig is opgelost, anders kan je dessert kristallijn worden.
Roer de mascarpone door het eidooiermengsel. Je moet het er heel goed doorheen werken zodat er geen klontjes ontstaan. Als je wilt, kun je hier ook een handmixer gebruiken.
Voeg nu de advocaat toe aan het mengsel en roer nogmaals goed door. De advocaat geeft dit dessert zijn unieke smaak.
Nu is het tijd voor de sponsvingers. Leg een laag van je sponsvingers in een ovenschaal. Als ze niet perfect passen, is dat prima. Je kunt ze gewoon platdrukken.
Giet dan een laag van je advocaatcrème over de koekjes. Herhaal deze stappen tot alle ingrediënten op zijn. Zorg ervoor dat je eindigt met een laag crème.
Laat je dessert minstens 2 uur in de koelkast staan voordat je het serveert. Het is moeilijk om te wachten, maar het is het waard!
Bestrooi je eierpunchdessert vlak voor het serveren met de cacao. Het geeft je dessert niet alleen een mooi uiterlijk, maar ook een lichte, heerlijke chocoladesmaak.
En je eierpunch dessert is klaar! Ik beloof je dat je het keer op keer zult willen maken.