ADVERTENTIE

Bron :: Firma V via Shutterstock

Ei bijgerecht voor soep

Eierstich is een heerlijke bijgerecht in soepen of als toevoeging in stoofschotels. Dit recept laat zien hoe je eenvoudig zelf eierstich kunt maken.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 4 Stuk Eieren Toegevoegd aan
  • 200 ml melk Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen zout Toegevoegd aan
  • 1 Knijpen nootmuskaat Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Voor de eierstich snij je de eieren open en doe je ze in een kom.

2. Stap

Voeg de melk, zout en nootmuskaat toe en klop alles goed door elkaar.

3. Stap

Giet het mengsel in een met boter beklede vorm.

4. Stap

Plaats de vorm in een waterbad en gaar de eierstooi op 150 graden Celsius gedurende ongeveer 25 minuten in de oven.

5. Stap

Controleer met een stokje of de eiervla stevig is geworden.

6. Stap

Laat de eierstich iets afkoelen voordat je hem in blokjes snijdt en in de soep doet.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten