ADVERTENTIE

Bron :: MurzikNata from Getty Images

Eggnog met rum

Traditionele advocaat op een onconventionele manier bereid met rum.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
10
  • 5 stuk Eidooiers Toegevoegd aan
  • 1 stuk Heel ei Toegevoegd aan
  • 100 g Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 200 ml Melk Toegevoegd aan
  • 100 ml Slagroom Toegevoegd aan
  • 200 ml Donkere rum Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

Meng in een kom de eidooiers en het hele ei met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een glad mengsel. Dit is een belangrijke stap, want goed gemengde eieren en suiker vormen de basis voor de likeur. Ik raad aan om een elektrische handmixer te gebruiken voor een perfect glad resultaat.

2. Stap

Giet de melk en room in een steelpan en laat ze op middelhoog vuur verwarmen, maar niet koken!

3. Stap

Zet de pan van het vuur en giet het eimengsel langzaam in de pan, onder voortdurend roeren. Dit is een beetje een lastig proces, maar zeker de moeite waard. Het geleidelijk toevoegen van het mengsel zorgt ervoor dat de eieren niet indikken.

4. Stap

Zet alles terug op het vuur en laat op laag vuur ongeveer 5-7 minuten al roerend koken tot het mengsel dikker wordt.

ADVERTENTIE
5. Stap

Voeg tot slot de rum toe en meng goed.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Eggnog met rum

Traditionele advocaat op een onconventionele manier bereid met rum.

30
Notulen
10
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Meng in een kom de eidooiers en het hele ei met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een glad mengsel. Dit is een belangrijke stap, want goed gemengde eieren en suiker vormen de basis voor de likeur. Ik raad aan om een elektrische handmixer te gebruiken voor een perfect glad resultaat.

2. Stap

Giet de melk en room in een steelpan en laat ze op middelhoog vuur verwarmen, maar niet koken!

3. Stap

Zet de pan van het vuur en giet het eimengsel langzaam in de pan, onder voortdurend roeren. Dit is een beetje een lastig proces, maar zeker de moeite waard. Het geleidelijk toevoegen van het mengsel zorgt ervoor dat de eieren niet indikken.

4. Stap

Zet alles terug op het vuur en laat op laag vuur ongeveer 5-7 minuten al roerend koken tot het mengsel dikker wordt.

5. Stap

Voeg tot slot de rum toe en meng goed.

Ingrediënten
5 stuk
Eidooiers
1 stuk
Heel ei
100 g
Poedersuiker
1 stuk
vanillesuiker
200 ml
Melk
100 ml
Slagroom
200 ml
Donkere rum