Bron :: MurzikNata from Getty Images
Eggnog met rum
Traditionele advocaat op een onconventionele manier bereid met rum.
Ingrediënten
- 5 stuk Eidooiers
- 1 stuk Heel ei
- 100 g Poedersuiker
- 1 stuk vanillesuiker
- 200 ml Melk
- 100 ml Slagroom
- 200 ml Donkere rum
Laatste folders
Procedure
Meng in een kom de eidooiers en het hele ei met de poedersuiker en de vanillesuiker tot een glad mengsel. Dit is een belangrijke stap, want goed gemengde eieren en suiker vormen de basis voor de likeur. Ik raad aan om een elektrische handmixer te gebruiken voor een perfect glad resultaat.
Giet de melk en room in een steelpan en laat ze op middelhoog vuur verwarmen, maar niet koken!
Zet de pan van het vuur en giet het eimengsel langzaam in de pan, onder voortdurend roeren. Dit is een beetje een lastig proces, maar zeker de moeite waard. Het geleidelijk toevoegen van het mengsel zorgt ervoor dat de eieren niet indikken.
Zet alles terug op het vuur en laat op laag vuur ongeveer 5-7 minuten al roerend koken tot het mengsel dikker wordt.
Voeg tot slot de rum toe en meng goed.