ADVERTENTIE
Bron :: minadezhda from Canva
Eenvoudige havermout- en bananencake
Deze havermout- en bananencake is heel makkelijk te maken, caloriearm en bijzonder lekker.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
12
- 3 stuk bananen
- 2 kopjes Havervlokken
- 1 kopje Melk
- 1 ei
- 1⁄2 kopjes Appelmoes
- 3 lepels Honing
- 1 lepel Bakpoeder
- 1 lepel Vanille-extract
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
45 min.
1. Stap
Pureer de bananen. Het is ideaal om bananen te gebruiken die al een beetje overrijp zijn, zodat ze zoeter zijn en makkelijker te pureren.
2. Stap
Voeg havermout, melk, eieren, appelmoes, honing, bakpoeder en vanille-extract toe. Meng alles goed.
3. Stap
Giet het mengsel in de ovenschaal, die je van tevoren hebt bekleed met bakpapier. Ik raad dit aan zodat de cake niet aan de bodem van de ovenschaal blijft plakken.
4. Stap
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-25 minuten, maar ik test altijd met een tandenstoker om te zien of hij al gebakken is.
5. Stap
Als de cake gebakken is, laat je hem afkoelen en snijd je hem in porties.