ADVERTENTIE

Bron :: minadezhda from Canva

Eenvoudige havermout- en bananencake

Deze havermout- en bananencake is heel makkelijk te maken, caloriearm en bijzonder lekker.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
12
  • 3 stuk bananen Toegevoegd aan
  • 2 kopjes Havervlokken Toegevoegd aan
  • 1 kopje Melk Toegevoegd aan
  • 1 ei Toegevoegd aan
  • 12 kopjes Appelmoes Toegevoegd aan
  • 3 lepels Honing Toegevoegd aan
  • 1 lepel Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 lepel Vanille-extract Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

Pureer de bananen. Het is ideaal om bananen te gebruiken die al een beetje overrijp zijn, zodat ze zoeter zijn en makkelijker te pureren.

2. Stap

Voeg havermout, melk, eieren, appelmoes, honing, bakpoeder en vanille-extract toe. Meng alles goed.

3. Stap

Giet het mengsel in de ovenschaal, die je van tevoren hebt bekleed met bakpapier. Ik raad dit aan zodat de cake niet aan de bodem van de ovenschaal blijft plakken.

4. Stap

Bak de cake in een voorverwarmde oven op 180 graden voor ongeveer 20-25 minuten, maar ik test altijd met een tandenstoker om te zien of hij al gebakken is.

5. Stap

Als de cake gebakken is, laat je hem afkoelen en snijd je hem in porties.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten