Bron :: Vima from Getty Images
Eenvoudig pizzadeeg
We laten je zien hoe je een eenvoudig pizzadeeg bakt dat knapperig, maar toch mals en smaakvol is.
Ingrediënten
- 500 g Gewoon meel
- 300 ml Lauw water
- 1 verpakking Gedroogde gist
- 1 en Suiker
- 2 en Zouten
- 2 el Olijfolie
Laatste folders
Procedure
Meng de gist, suiker en lauw water in een kom. Laat de gist ongeveer 10 minuten werken.
Doe de bloem in een andere kom en voeg het zout toe. Meng alles goed. Voeg dan de giststarter en olie toe aan de bloem en roer tot alle ingrediënten gecombineerd zijn.
Breng het deeg over naar een met bloem bestoven oppervlak en begin ongeveer 10 minuten te kneden tot het glad en elastisch is. Voeg een beetje bloem toe als het deeg te plakkerig wordt.
Als het deeg klaar is, doe je het terug in de kom, dek je het af met een handdoek en laat je het op een warme plek ongeveer een uur rijzen tot het in volume verdubbeld is.
Na het rijzen verdeel je het deeg in 4 gelijke delen en kun je de pizza naar eigen smaak gaan bereiden.