ADVERTENTIE
Bron :: -lvinst- from Getty Images
Eend met appels gebakken in een mouw
Een uitzonderlijk sappig gerecht dat perfect is voor familie- en feestmaaltijden. Aromatische eend, langzaam en ongelijk gebakken met appels, zal uw keuken vullen met een onvergetelijke geur. Hieronder vindt u een gedetailleerd recept.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
Eend
- 1 heel Eend
- 2 theelepels Zout
- 1 theelepel Peper
Vulling
- 4 Appels
- 1 theelepel Kaneel
- 1 Lepel Honing
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
180 min.
1. Stap
Voorbereiding van de eend. Reinig en droog de eend, wrijf dan in met zout en peper.
2. Stap
Bereiding van appels. Was de appels, snijd ze in blokjes (je hoeft ze niet te schillen), en meng ze vervolgens met kaneel en honing.
3. Stap
Vulling van de eend. Vul de eend met voorbereide appels.
4. Stap
Bakken. Plaats de eend in een braadzak en bak in een voorverwarmde oven op 180 °C gedurende ongeveer 3 uur.
5. Stap
Serveertip. Haal de gebakken eend uit de oven en serveer hem warm.