ADVERTENTIE

Dunne pizzadeeg

Dit is een recept voor dunne, knapperige, zelfgemaakte pizzadeeg.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 500 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Droge gist Toegevoegd aan
  • 1 theelepel suiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
  • 2 lepels olijfolie Toegevoegd aan
  • 325 ml Warm water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Meng bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.

2. Stap

Voeg olijfolie toe aan het droge mengsel en voeg geleidelijk warm water toe tot er een zacht, maar niet plakkend deeg ontstaat.

3. Stap

Leg het deeg vaak op een met bloem bestoven oppervlak en werk het uit.

4. Stap

Dek de ingevette kom af met een deksel of plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen of totdat het in volume is verdubbeld.

ADVERTENTIE
5. Stap

Verwarm de oven voor op 220°C. Haal het deeg eruit en rol het uit tot de gewenste dikte.

6. Stap

Leg het deeg op de bakplaat, voeg je favoriete ingrediënten toe en bak ongeveer 10-15 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Dunne pizzadeeg

Dit is een recept voor dunne, knapperige, zelfgemaakte pizzadeeg.

90
Notulen
1
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Meng bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.

2. Stap

Voeg olijfolie toe aan het droge mengsel en voeg geleidelijk warm water toe tot er een zacht, maar niet plakkend deeg ontstaat.

3. Stap

Leg het deeg vaak op een met bloem bestoven oppervlak en werk het uit.

4. Stap

Dek de ingevette kom af met een deksel of plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen of totdat het in volume is verdubbeld.

5. Stap

Verwarm de oven voor op 220°C. Haal het deeg eruit en rol het uit tot de gewenste dikte.

6. Stap

Leg het deeg op de bakplaat, voeg je favoriete ingrediënten toe en bak ongeveer 10-15 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.

Ingrediënten
500 g
gewoon meel
2 theelepels
Droge gist
1 theelepel
suiker
1 theelepel
Zout
2 lepels
olijfolie
325 ml
Warm water