:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/upMwmY2gVUFMeAy8g3Q9/726f47db231765a4e6b1f643bd1888.png)
Dunne pizzadeeg
Dit is een recept voor dunne, knapperige, zelfgemaakte pizzadeeg.
Ingrediënten
- 500 g gewoon meel
- 2 theelepels Droge gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel Zout
- 2 lepels olijfolie
- 325 ml Warm water
Laatste folders
Procedure
Meng bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.
Voeg olijfolie toe aan het droge mengsel en voeg geleidelijk warm water toe tot er een zacht, maar niet plakkend deeg ontstaat.
Leg het deeg vaak op een met bloem bestoven oppervlak en werk het uit.
Dek de ingevette kom af met een deksel of plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen of totdat het in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 220°C. Haal het deeg eruit en rol het uit tot de gewenste dikte.
Leg het deeg op de bakplaat, voeg je favoriete ingrediënten toe en bak ongeveer 10-15 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Dunne pizzadeeg
Dit is een recept voor dunne, knapperige, zelfgemaakte pizzadeeg.
Meng bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.
Voeg olijfolie toe aan het droge mengsel en voeg geleidelijk warm water toe tot er een zacht, maar niet plakkend deeg ontstaat.
Leg het deeg vaak op een met bloem bestoven oppervlak en werk het uit.
Dek de ingevette kom af met een deksel of plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen of totdat het in volume is verdubbeld.
Verwarm de oven voor op 220°C. Haal het deeg eruit en rol het uit tot de gewenste dikte.
Leg het deeg op de bakplaat, voeg je favoriete ingrediënten toe en bak ongeveer 10-15 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.
Hoe heb je dit recept gemaakt?