ADVERTENTIE
Dunne pizzadeeg
Dit is een recept voor dunne, knapperige, zelfgemaakte pizzadeeg.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
1
- 500 g gewoon meel
- 2 theelepels Droge gist
- 1 theelepel suiker
- 1 theelepel Zout
- 2 lepels olijfolie
- 325 ml Warm water
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
90 min.
1. Stap
Meng bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.
2. Stap
Voeg olijfolie toe aan het droge mengsel en voeg geleidelijk warm water toe tot er een zacht, maar niet plakkend deeg ontstaat.
3. Stap
Leg het deeg vaak op een met bloem bestoven oppervlak en werk het uit.
4. Stap
Dek de ingevette kom af met een deksel of plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen of totdat het in volume is verdubbeld.
5. Stap
Verwarm de oven voor op 220°C. Haal het deeg eruit en rol het uit tot de gewenste dikte.
6. Stap
Leg het deeg op de bakplaat, voeg je favoriete ingrediënten toe en bak ongeveer 10-15 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.