ADVERTENTIE

Dunne pizzadeeg

Dit is een recept voor dunne, knapperige, zelfgemaakte pizzadeeg.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 500 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 2 theelepels Droge gist Toegevoegd aan
  • 1 theelepel suiker Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zout Toegevoegd aan
  • 2 lepels olijfolie Toegevoegd aan
  • 325 ml Warm water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Meng bloem, gist, suiker en zout in een grote kom.

2. Stap

Voeg olijfolie toe aan het droge mengsel en voeg geleidelijk warm water toe tot er een zacht, maar niet plakkend deeg ontstaat.

3. Stap

Leg het deeg vaak op een met bloem bestoven oppervlak en werk het uit.

4. Stap

Dek de ingevette kom af met een deksel of plasticfolie en laat het deeg 1 uur rijzen of totdat het in volume is verdubbeld.

5. Stap

Verwarm de oven voor op 220°C. Haal het deeg eruit en rol het uit tot de gewenste dikte.

6. Stap

Leg het deeg op de bakplaat, voeg je favoriete ingrediënten toe en bak ongeveer 10-15 minuten, of tot het deeg knapperig en goudbruin is.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten