ADVERTENTIE

Bron :: phbcz from Getty Images

Dille saus met vlees en knoedel

Traditionele Slowaakse dille-saus met vlees is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat voor het hele gezin kan worden bereid. Dit gerecht past goed bij verschillende bijgerechten - we houden er van met een knoedel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Vlees

  • 500 g rundvlees Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 2 stukjes wortelen Toegevoegd aan

Saus

  • 2 lepels boter Toegevoegd aan
  • 2 lepels Meel Toegevoegd aan
  • 800 ml bouillon Toegevoegd aan
  • 2 bal Gedroogde dille Toegevoegd aan
  • 200 ml kookroom Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroen Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Eerst bereiden we het vlees voor. We smelten boter in een pan, voegen fijngehakte ui en knoflook toe en bakken ze goudbruin. Daarna voegen we in blokjes gesneden rundvlees toe, bakken het aan alle kanten en laten het een tijdje sudderen.

2. Stap

Saus - we smelten boter, voegen bloem toe en bakken deze tot goudbruin. Voeg dan bouillon toe en meng voorzichtig om knobbels te voorkomen.

3. Stap

We voegen gedroogde dille, kruiden toe en laten het allemaal samen koken. Dan voegen we kookroom toe en laten de saus indikken.

4. Stap

Als laatste brengen we de saus op smaak met citroensap, voegen we het gestoofde vlees toe en laten we alles nog even sudderen zodat de smaken samenkomen.

5. Stap

We serveren met knoedel.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Ontbijt

193 recepten

Laat ontbijt

167 recepten

Middagmaal

831 recepten

Diner

765 recepten

Dessert

587 recepten

Gebak

202 recepten

Taarten

123 recepten

Vleesgerechten

404 recepten

Pasta

111 recepten