ADVERTENTIE

Bron :: phbcz from Getty Images

Dille saus met vlees en knoedel

Traditionele Slowaakse dille-saus met vlees is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat voor het hele gezin kan worden bereid. Dit gerecht past goed bij verschillende bijgerechten - we houden er van met een knoedel.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Vlees

  • 500 g rundvlees Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 stukjes knoflook Toegevoegd aan
  • 2 stukjes wortelen Toegevoegd aan

Saus

  • 2 lepels boter Toegevoegd aan
  • 2 lepels Meel Toegevoegd aan
  • 800 ml bouillon Toegevoegd aan
  • 2 bal Gedroogde dille Toegevoegd aan
  • 200 ml kookroom Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroen Toegevoegd aan
  • zout en peper Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Eerst bereiden we het vlees voor. We smelten boter in een pan, voegen fijngehakte ui en knoflook toe en bakken ze goudbruin. Daarna voegen we in blokjes gesneden rundvlees toe, bakken het aan alle kanten en laten het een tijdje sudderen.

2. Stap

Saus - we smelten boter, voegen bloem toe en bakken deze tot goudbruin. Voeg dan bouillon toe en meng voorzichtig om knobbels te voorkomen.

3. Stap

We voegen gedroogde dille, kruiden toe en laten het allemaal samen koken. Dan voegen we kookroom toe en laten de saus indikken.

4. Stap

Als laatste brengen we de saus op smaak met citroensap, voegen we het gestoofde vlees toe en laten we alles nog even sudderen zodat de smaken samenkomen.

ADVERTENTIE
5. Stap

We serveren met knoedel.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Dille saus met vlees en knoedel

Traditionele Slowaakse dille-saus met vlees is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat voor het hele gezin kan worden bereid. Dit gerecht past goed bij verschillende bijgerechten - we houden er van met een knoedel.

60
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Eerst bereiden we het vlees voor. We smelten boter in een pan, voegen fijngehakte ui en knoflook toe en bakken ze goudbruin. Daarna voegen we in blokjes gesneden rundvlees toe, bakken het aan alle kanten en laten het een tijdje sudderen.

2. Stap

Saus - we smelten boter, voegen bloem toe en bakken deze tot goudbruin. Voeg dan bouillon toe en meng voorzichtig om knobbels te voorkomen.

3. Stap

We voegen gedroogde dille, kruiden toe en laten het allemaal samen koken. Dan voegen we kookroom toe en laten de saus indikken.

4. Stap

Als laatste brengen we de saus op smaak met citroensap, voegen we het gestoofde vlees toe en laten we alles nog even sudderen zodat de smaken samenkomen.

5. Stap

We serveren met knoedel.

Ingrediënten
Vlees
500 g
rundvlees
1 stukjes
De Ui
2 stukjes
knoflook
2 stukjes
wortelen
Saus
2 lepels
boter
2 lepels
Meel
800 ml
bouillon
2 bal
Gedroogde dille
200 ml
kookroom
1 stukjes
citroen
zout en peper