Bron :: phbcz from Getty Images
Dille saus met vlees en knoedel
Traditionele Slowaakse dille-saus met vlees is een eenvoudig en smakelijk gerecht dat voor het hele gezin kan worden bereid. Dit gerecht past goed bij verschillende bijgerechten - we houden er van met een knoedel.
Ingrediënten
Vlees
- 500 g rundvlees
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes knoflook
- 2 stukjes wortelen
Saus
- 2 lepels boter
- 2 lepels Meel
- 800 ml bouillon
- 2 bal Gedroogde dille
- 200 ml kookroom
- 1 stukjes citroen
- zout en peper
Laatste folders
Procedure
Eerst bereiden we het vlees voor. We smelten boter in een pan, voegen fijngehakte ui en knoflook toe en bakken ze goudbruin. Daarna voegen we in blokjes gesneden rundvlees toe, bakken het aan alle kanten en laten het een tijdje sudderen.
Saus - we smelten boter, voegen bloem toe en bakken deze tot goudbruin. Voeg dan bouillon toe en meng voorzichtig om knobbels te voorkomen.
We voegen gedroogde dille, kruiden toe en laten het allemaal samen koken. Dan voegen we kookroom toe en laten de saus indikken.
Als laatste brengen we de saus op smaak met citroensap, voegen we het gestoofde vlees toe en laten we alles nog even sudderen zodat de smaken samenkomen.
We serveren met knoedel.