ADVERTENTIE
Bron :: margouillatphotos from Getty Images
Dieet wortelsoep
Een lichte, gezonde maar ook voedzame wortelsoep die perfect is voor een dieetlunch of diner.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
4
- 500 g wortelen
- 1 stukjes De Ui
- 2 stukjes teentjes knoflook
- 1 stukjes boter
- 11⁄2 l Groentebouillon
- 1 stukjes Witte peper
- 1 stukjes nootmuskaat
- 2 stukjes laurierblad
- 1 stukjes citroen
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
40 min.
1. Stap
Schil en snijd de wortel, ui en knoflook in kleinere stukjes.
2. Stap
Smelt de boter in een pan en voeg de gesneden groenten toe. Bak ze tot ze zacht zijn.
3. Stap
We voegen groentebouillon, witte peper, nootmuskaat en laurierblad toe. Kook gedurende 20-30 minuten totdat de wortel zacht is.
4. Stap
Haal de soep van het vuur, verwijder het laurierblad en mix tot een gladde massa.
5. Stap
We kruiden de soep met citroensap, voegen zout en peper naar smaak toe.