ADVERTENTIE

Bron :: margouillatphotos from Getty Images

Dieet wortelsoep

Een lichte, gezonde maar ook voedzame wortelsoep die perfect is voor een dieetlunch of diner.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4
  • 500 g wortelen Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 stukjes teentjes knoflook Toegevoegd aan
  • 1 stukjes boter Toegevoegd aan
  • 112 l Groentebouillon Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Witte peper Toegevoegd aan
  • 1 stukjes nootmuskaat Toegevoegd aan
  • 2 stukjes laurierblad Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroen Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.
1. Stap

Schil en snijd de wortel, ui en knoflook in kleinere stukjes.

2. Stap

Smelt de boter in een pan en voeg de gesneden groenten toe. Bak ze tot ze zacht zijn.

3. Stap

We voegen groentebouillon, witte peper, nootmuskaat en laurierblad toe. Kook gedurende 20-30 minuten totdat de wortel zacht is.

4. Stap

Haal de soep van het vuur, verwijder het laurierblad en mix tot een gladde massa.

ADVERTENTIE
5. Stap

We kruiden de soep met citroensap, voegen zout en peper naar smaak toe.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Dieet wortelsoep

Een lichte, gezonde maar ook voedzame wortelsoep die perfect is voor een dieetlunch of diner.

40
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Schil en snijd de wortel, ui en knoflook in kleinere stukjes.

2. Stap

Smelt de boter in een pan en voeg de gesneden groenten toe. Bak ze tot ze zacht zijn.

3. Stap

We voegen groentebouillon, witte peper, nootmuskaat en laurierblad toe. Kook gedurende 20-30 minuten totdat de wortel zacht is.

4. Stap

Haal de soep van het vuur, verwijder het laurierblad en mix tot een gladde massa.

5. Stap

We kruiden de soep met citroensap, voegen zout en peper naar smaak toe.

Ingrediënten
500 g
wortelen
1 stukjes
De Ui
2 stukjes
teentjes knoflook
1 stukjes
boter
112 l
Groentebouillon
1 stukjes
Witte peper
1 stukjes
nootmuskaat
2 stukjes
laurierblad
1 stukjes
citroen