:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/IzAjh7xd9Q5gro3oS5WP/4946e96e10b329d6c3c1578124e415.jpeg)
Bron :: FB: Varenie je radosť
De beste eigeel reepjes
Traditioneel recept voor eigeelreepjes, geschikt voor elke gelegenheid.
Ingrediënten
Gereedschappen
- 250 g boter
- 200 g bloemsuiker
- 250 g walnoten
- 150 g halfgrove bloem
- 3 lepels Bakpoeder
- 6 stukjes eiwitten
Eierdooier glazuur:
- 6 stukjes Eidooiers
- 250 g bloemsuiker
Voor decoratie:
- chocolade koken
Laatste folders
Procedure
We slaan de boter op met poedersuiker tot schuim.
Voeg geleidelijk meel, noten en bakpoeder toe.
Klop het eiwit tot stijve pieken en spatel het voorzichtig door het deeg.
We storten het deeg vaak op een bakplaat die is ingevet met boter en bestrooid met bloem.
Bak het brood ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
We mengen de eidooiers met poedersuiker tot een gladde massa.
We halen vaak uit de oven en gieten er nog steeds hete eidooier glazuur over.
Na het afkoelen gieten we chocolade over de eigeelrepen.
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
De beste eigeel reepjes
Traditioneel recept voor eigeelreepjes, geschikt voor elke gelegenheid.
We slaan de boter op met poedersuiker tot schuim.
Voeg geleidelijk meel, noten en bakpoeder toe.
Klop het eiwit tot stijve pieken en spatel het voorzichtig door het deeg.
We storten het deeg vaak op een bakplaat die is ingevet met boter en bestrooid met bloem.
Bak het brood ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180°C.
We mengen de eidooiers met poedersuiker tot een gladde massa.
We halen vaak uit de oven en gieten er nog steeds hete eidooier glazuur over.
Na het afkoelen gieten we chocolade over de eigeelrepen.
Hoe heb je dit recept gemaakt?