Bron :: hipokrat from Getty Images
Courgetteroomsoep
Courgetteroom is een van mijn absolute favorieten. Eenvoudig, licht en toch vullend, perfect voor de zomermiddag.
Ingrediënten
- 2 pcs Middelgrote courgettes
- 1 pcs Cf
- 2 tanden Knoflook
- 2 lepels Olijfoliën
- 1 liter Groentebouillon
- Zout, peper naar smaak
- Room om te serveren (optioneel)
Laatste folders
Procedure
Snijd eerst de courgette en prei in kleine stukjes. Snijd de knoflook fijn. Deze vorm en grootte van de ingrediënten werkt het beste en zorgt ervoor dat je het geheel aan het eind gemakkelijk kunt blenden met een staafmixer.
Verhit de olijfolie in een steelpan en gooi de fijngehakte knoflook erin. Fruit het even aan (ongeveer 30 seconden).
Voeg de gesneden courgette en prei toe. Fruit alles samen ongeveer 5 minuten - ze moeten nu nog niet helemaal gaar zijn!
Voeg na afloop van deze tijd de groentebouillon toe. Zet het vuur lager en kook ongeveer 20 minuten tot de groenten zacht zijn. Mijn ervaring is dat deze tijd voldoende is.
Eenmaal gekookt, moet de soep worden gemengd tot een gladde crème. Ik gebruik hiervoor een staafmixer, maar als je die niet hebt, werkt een traditionele blender ook.
Vergeet tot slot niet om de soep op smaak te brengen met zout en peper. Je kunt ook een lepel room op elke portie doen voor extra romigheid.
7.Courgettecrème kan geserveerd worden met blokjes geroosterd brood.