ADVERTENTIE

Bron :: SomchaiChoosiri from Getty Images

Courgettecake zonder meel

Dit recept is geweldig voor liefhebbers van zoete taarten die op zoek zijn naar een gezonder alternatief.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 200 g Donkere chocolade Toegevoegd aan
  • 3 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 2 el cacao Toegevoegd aan
  • 120 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes courgette Toegevoegd aan
  • 100 g amandelmeel Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Bakpoeder Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

60 min.
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid een bakvorm voor, die je bekleedt met bakpapier.

2. Stap

Snijd de chocolade in kleine stukjes en smelt het in een waterbad. Laat het dan afkoelen.

3. Stap

Klop de eieren op met de suiker tot een schuim. Voeg dan de cacao, het amandelmeel en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar.

4. Stap

Rasp de courgette fijn en voeg het toe aan het deeg samen met de afgekoelde chocolade. Roer alles goed door elkaar.

ADVERTENTIE
5. Stap

Giet het deeg in de voorbereide vorm en bak het ongeveer 45 minuten in de oven.

6. Stap

Laat de taart volledig afkoelen voor het serveren. Je kunt het bestrooien met poedersuiker of met fruit serveren.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Courgettecake zonder meel

Dit recept is geweldig voor liefhebbers van zoete taarten die op zoek zijn naar een gezonder alternatief.

60
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Verwarm de oven voor op 180 graden en bereid een bakvorm voor, die je bekleedt met bakpapier.

2. Stap

Snijd de chocolade in kleine stukjes en smelt het in een waterbad. Laat het dan afkoelen.

3. Stap

Klop de eieren op met de suiker tot een schuim. Voeg dan de cacao, het amandelmeel en het bakpoeder toe. Meng alles goed door elkaar.

4. Stap

Rasp de courgette fijn en voeg het toe aan het deeg samen met de afgekoelde chocolade. Roer alles goed door elkaar.

5. Stap

Giet het deeg in de voorbereide vorm en bak het ongeveer 45 minuten in de oven.

6. Stap

Laat de taart volledig afkoelen voor het serveren. Je kunt het bestrooien met poedersuiker of met fruit serveren.

Ingrediënten
200 g
Donkere chocolade
3 stukjes
ei
2 el
cacao
120 g
suiker
1 stukjes
courgette
100 g
amandelmeel
1 Artikel
Bakpoeder