ADVERTENTIE

Courgette taart met chocolade

Je zou niet zeggen dat er courgette in het deeg is gebruikt. Dankzij de courgette is de taart heerlijk zacht, fijn en sappig. De smaak doet denken aan een klassieke peperkoek, misschien juist vanwege de kaneel die aan het deeg wordt toegevoegd.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
16
  • 380 g courgette Toegevoegd aan
  • 180 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 2 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 300 ml olie Toegevoegd aan
  • 250 g halfgrove bloem Toegevoegd aan
  • 1 bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 2 el cacao Toegevoegd aan
  • 1 el Kaneel Toegevoegd aan
  • 2 el gemalen noten Toegevoegd aan
  • 3 el jam Toegevoegd aan
  • 100 g chocolade koken Toegevoegd aan
  • 2 el melk Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Schil de courgette en rasp het fijn.

2. Stap

In de kom mengen we de bloem, poedersuiker en vanille, bakpoeder, kaneel en cacao.

3. Stap

We voegen geraspte courgette, olie en eieren toe.

4. Stap

Meng alles goed door elkaar en giet het op een bakplaat die van tevoren met bakpapier is bekleed.

ADVERTENTIE
5. Stap

We bakken de taart op ongeveer 180°C gedurende 30-40 minuten, afhankelijk van de oven.

6. Stap

Na het afkoelen, besmeren we de taart met jam (abrikoos of eventueel kers) en overgieten we het met gesmolten chocolade gemengd met een beetje melk.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Foodbytinka

Courgette taart met chocolade

Je zou niet zeggen dat er courgette in het deeg is gebruikt. Dankzij de courgette is de taart heerlijk zacht, fijn en sappig. De smaak doet denken aan een klassieke peperkoek, misschien juist vanwege de kaneel die aan het deeg wordt toegevoegd.

50
Notulen
16
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Schil de courgette en rasp het fijn.

2. Stap

In de kom mengen we de bloem, poedersuiker en vanille, bakpoeder, kaneel en cacao.

3. Stap

We voegen geraspte courgette, olie en eieren toe.

4. Stap

Meng alles goed door elkaar en giet het op een bakplaat die van tevoren met bakpapier is bekleed.

5. Stap

We bakken de taart op ongeveer 180°C gedurende 30-40 minuten, afhankelijk van de oven.

6. Stap

Na het afkoelen, besmeren we de taart met jam (abrikoos of eventueel kers) en overgieten we het met gesmolten chocolade gemengd met een beetje melk.

Ingrediënten
380 g
courgette
180 g
bloemsuiker
2 stukjes
ei
300 ml
olie
250 g
halfgrove bloem
1
bakpoeder
1
vanillesuiker
2 el
cacao
1 el
Kaneel
2 el
gemalen noten
3 el
jam
100 g
chocolade koken
2 el
melk