ADVERTENTIE

Bron :: cheche22 from Getty Images

Courgette risotto met kip

Heerlijk, gezond en voedzaam risotto dat je een frisse zomerse smaak geeft. Ideaal voor lunch of avondeten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Belangrijkste ingrediënten

  • 200 g Kippenvlees Toegevoegd aan
  • 1 stukjes courgette Toegevoegd aan
  • 200 g Rijst Arborio Toegevoegd aan
  • 1 stukjes De Ui Toegevoegd aan
  • 2 kruidnagel knoflook Toegevoegd aan
  • 1 l Kippenbouillon Toegevoegd aan
  • 2 el olijfolie Toegevoegd aan
  • 1 el boter Toegevoegd aan

Kruiden

  • 1 theelepel zeezout Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Zwarte peper Toegevoegd aan
  • 1 theelepel Tijm Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

45 min.
1. Stap

We snijden de kip in kleinere stukjes en bakken deze in een pan met een beetje olijfolie. We halen het vlees uit de pan en zetten het opzij.

2. Stap

Voeg in dezelfde pan de resterende olie en boter toe. Voeg gesneden ui en knoflook toe en fruit deze. Voeg de rijst toe en roer tot de rijst doorschijnend is.

3. Stap

We verlagen de temperatuur en voegen een klein deel van de bouillon toe. We roeren totdat de bouillon in de rijst is geabsorbeerd. We herhalen dit proces totdat alle bouillon in de rijst is opgenomen.

4. Stap

Tijdens het toevoegen van de bouillon voegen we ook de gesneden courgette toe. We roeren tot de courgette zacht is.

ADVERTENTIE
5. Stap

Wanneer de rijst zacht is en alle bouillon is opgenomen, voegen we het kippenvlees terug toe aan de pan en roeren we het door elkaar. We kruiden met zout, kruiden en tijm.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Courgette risotto met kip

Heerlijk, gezond en voedzaam risotto dat je een frisse zomerse smaak geeft. Ideaal voor lunch of avondeten.

45
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We snijden de kip in kleinere stukjes en bakken deze in een pan met een beetje olijfolie. We halen het vlees uit de pan en zetten het opzij.

2. Stap

Voeg in dezelfde pan de resterende olie en boter toe. Voeg gesneden ui en knoflook toe en fruit deze. Voeg de rijst toe en roer tot de rijst doorschijnend is.

3. Stap

We verlagen de temperatuur en voegen een klein deel van de bouillon toe. We roeren totdat de bouillon in de rijst is geabsorbeerd. We herhalen dit proces totdat alle bouillon in de rijst is opgenomen.

4. Stap

Tijdens het toevoegen van de bouillon voegen we ook de gesneden courgette toe. We roeren tot de courgette zacht is.

5. Stap

Wanneer de rijst zacht is en alle bouillon is opgenomen, voegen we het kippenvlees terug toe aan de pan en roeren we het door elkaar. We kruiden met zout, kruiden en tijm.

Ingrediënten
Belangrijkste ingrediënten
200 g
Kippenvlees
1 stukjes
courgette
200 g
Rijst Arborio
1 stukjes
De Ui
2 kruidnagel
knoflook
1 l
Kippenbouillon
2 el
olijfolie
1 el
boter
Kruiden
1 theelepel
zeezout
1 theelepel
Zwarte peper
1 theelepel
Tijm