ADVERTENTIE

Courgette pizza

Een eenvoudig en geweldig alternatief voor traditioneel pizzadeeg met behulp van seizoensgebonden courgette. Zal je het verschil in smaak van de pizza merken? Het is in ieder geval een gezondere versie en je zult zeker genieten.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 4 stukjes courgette Toegevoegd aan
  • 2 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 160 g geraspte kaas Toegevoegd aan
  • 12 Artikel zout Toegevoegd aan
  • 14 gemalen zwarte peper Toegevoegd aan
  • 2 knoflook Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

30 min.
1. Stap

We schillen de pompoen, raspen het grof en zouten het. Laat het 10 minuten staan.

2. Stap

We brengen de courgette over naar een keukenhanddoek en persen er zoveel mogelijk water uit.

3. Stap

We mengen het met eieren, kruiden, zout, geraspte kaas en geperste knoflook.

4. Stap

We spreiden het afgewerkte deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en bakken het 10-15 minuten op 190°C (tot het oppervlak goudbruin is).

ADVERTENTIE
5. Stap

We halen de pizzabodem vaak uit de oven, beleggen hem met ingrediënten naar eigen smaak en bakken hem nog 10 minuten.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Foodbytinka

Courgette pizza

Een eenvoudig en geweldig alternatief voor traditioneel pizzadeeg met behulp van seizoensgebonden courgette. Zal je het verschil in smaak van de pizza merken? Het is in ieder geval een gezondere versie en je zult zeker genieten.

30
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We schillen de pompoen, raspen het grof en zouten het. Laat het 10 minuten staan.

2. Stap

We brengen de courgette over naar een keukenhanddoek en persen er zoveel mogelijk water uit.

3. Stap

We mengen het met eieren, kruiden, zout, geraspte kaas en geperste knoflook.

4. Stap

We spreiden het afgewerkte deeg uit op een bakplaat bekleed met bakpapier en bakken het 10-15 minuten op 190°C (tot het oppervlak goudbruin is).

5. Stap

We halen de pizzabodem vaak uit de oven, beleggen hem met ingrediënten naar eigen smaak en bakken hem nog 10 minuten.

Ingrediënten
4 stukjes
courgette
2 stukjes
ei
160 g
geraspte kaas
12 Artikel
zout
14
gemalen zwarte peper
2
knoflook