ADVERTENTIE

Bron :: FB: Varenie je radosť.

Courgette Bundt Cake

Uitstekende zachte bundt cake, verstopt met gezonde groenten en ideaal voor een snelle ontbijt, lunch of middag koffie. Deze eenvoudige en smakelijke cake is snel te bereiden en zal zeker ook geliefd zijn bij de jongste kinderen.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 200 g courgette Toegevoegd aan
  • 250 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 150 g suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 4 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 125 ml olie Toegevoegd aan
  • 1 stukjes citroenschil Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

We maken de courgette schoon, raspen het en laten het staan om water los te laten, wat we vervolgens uitpersen.

2. Stap

In een kom kloppen we eieren met suiker tot schuim, voegen olie toe en blijven kloppen tot we een uniform glad beslag krijgen.

3. Stap

Voeg geraspte courgette toe aan het mengsel van eieren, suiker en olie en meng alles goed.

4. Stap

Vervolgens voegen we de gladde bloem toe, gemengd met bakpoeder en citroenschil. We mengen alles goed samen.

ADVERTENTIE
5. Stap

Giet het deeg in een ingevette en met bloem bestrooide tulbandvorm en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 45-60 minuten.

6. Stap

Laat de gebakken cake afkoelen en dan kunnen we hem serveren. Eet smakelijk!

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Courgette Bundt Cake

Uitstekende zachte bundt cake, verstopt met gezonde groenten en ideaal voor een snelle ontbijt, lunch of middag koffie. Deze eenvoudige en smakelijke cake is snel te bereiden en zal zeker ook geliefd zijn bij de jongste kinderen.

90
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We maken de courgette schoon, raspen het en laten het staan om water los te laten, wat we vervolgens uitpersen.

2. Stap

In een kom kloppen we eieren met suiker tot schuim, voegen olie toe en blijven kloppen tot we een uniform glad beslag krijgen.

3. Stap

Voeg geraspte courgette toe aan het mengsel van eieren, suiker en olie en meng alles goed.

4. Stap

Vervolgens voegen we de gladde bloem toe, gemengd met bakpoeder en citroenschil. We mengen alles goed samen.

5. Stap

Giet het deeg in een ingevette en met bloem bestrooide tulbandvorm en bak in een voorverwarmde oven op 180 graden gedurende ongeveer 45-60 minuten.

6. Stap

Laat de gebakken cake afkoelen en dan kunnen we hem serveren. Eet smakelijk!

Ingrediënten
200 g
courgette
250 g
gewoon meel
150 g
suiker
1 stukjes
vanillesuiker
1 stukjes
Bakpoeder
4 stukjes
ei
125 ml
olie
1 stukjes
citroenschil