ADVERTENTIE

Citroenbroodje

Voor liefhebbers van citrus smaken is dit citroenbroodje met citroenglazuur de juiste keuze🙏🏼😍🍞🍋

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
4

Ingrediënten

  • 3 eieren G suiker Toegevoegd aan
  • 2 Citroen Schil met citroensap Toegevoegd aan
  • 100 g Gesmolten boter Toegevoegd aan
  • 210 g Glad meel Toegevoegd aan
  • 1 Pakket Van bakpoeder Toegevoegd aan
  • 14 Artikel echte vanille Toegevoegd aan

Citroenglazuur

  • 200 g Poedersuiker Toegevoegd aan
  • 4 el Citroensap Toegevoegd aan
  • 3 el Heet water Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

90 min.
1. Stap

Procedure

2. Stap

We kloppen de eieren met suiker en citroenschil tot schuim

3. Stap

Voeg citroensap toe dan boter en roer

4. Stap

Voeg geleidelijk bloem toe met bakpoeder en vanille

ADVERTENTIE
5. Stap

Giet het bereide deeg in de vorm (smeer de vorm in met boter en bestrooi met bloem)

6. Stap

Het brood wordt gebakken in een voorverwarmde oven op 180 'ongeveer 35-40 minuten.

7. Stap

We halen het brood uit de vorm en laten het afkoelen, ondertussen maken we het glazuur

8. Stap

Giet de topping over de afgekoelde broodje en kan worden geserveerd

ADVERTENTIE
9. Stap

Procedure voor het glazuur;

10. Stap

We zeven poedersuiker door een zeef, voegen citroensap toe en ten slotte heet water

11. Stap

We mengen totdat onze glazuur verdikt

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image celine.recepty

Citroenbroodje

Voor liefhebbers van citrus smaken is dit citroenbroodje met citroenglazuur de juiste keuze🙏🏼😍🍞🍋

90
Notulen
4
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Procedure

2. Stap

We kloppen de eieren met suiker en citroenschil tot schuim

3. Stap

Voeg citroensap toe dan boter en roer

4. Stap

Voeg geleidelijk bloem toe met bakpoeder en vanille

5. Stap

Giet het bereide deeg in de vorm (smeer de vorm in met boter en bestrooi met bloem)

6. Stap

Het brood wordt gebakken in een voorverwarmde oven op 180 'ongeveer 35-40 minuten.

7. Stap

We halen het brood uit de vorm en laten het afkoelen, ondertussen maken we het glazuur

8. Stap

Giet de topping over de afgekoelde broodje en kan worden geserveerd

9. Stap

Procedure voor het glazuur;

10. Stap

We zeven poedersuiker door een zeef, voegen citroensap toe en ten slotte heet water

11. Stap

We mengen totdat onze glazuur verdikt

Ingrediënten
Ingrediënten
3 eieren
G suiker
2 Citroen
Schil met citroensap
100 g
Gesmolten boter
210 g
Glad meel
1 Pakket
Van bakpoeder
14 Artikel
echte vanille
Citroenglazuur
200 g
Poedersuiker
4 el
Citroensap
3 el
Heet water