:brightness(2):contrast(2):rgb(2,-2,0):sharpen(0.2,0.2,true)/be/recipe/5YO56kkYglfF7cSbZL9q/a599c83cd93024d91e8770ff86125f.jpeg)
Citroenbroodje
Voor liefhebbers van citrus smaken is dit citroenbroodje met citroenglazuur de juiste keuze🙏🏼😍🍞🍋
Ingrediënten
Ingrediënten
- 3 eieren G suiker
- 2 Citroen Schil met citroensap
- 100 g Gesmolten boter
- 210 g Glad meel
- 1 Pakket Van bakpoeder
- 1⁄4 Artikel echte vanille
Citroenglazuur
- 200 g Poedersuiker
- 4 el Citroensap
- 3 el Heet water
Laatste folders
Procedure
Procedure
We kloppen de eieren met suiker en citroenschil tot schuim
Voeg citroensap toe dan boter en roer
Voeg geleidelijk bloem toe met bakpoeder en vanille
Giet het bereide deeg in de vorm (smeer de vorm in met boter en bestrooi met bloem)
Het brood wordt gebakken in een voorverwarmde oven op 180 'ongeveer 35-40 minuten.
We halen het brood uit de vorm en laten het afkoelen, ondertussen maken we het glazuur
Giet de topping over de afgekoelde broodje en kan worden geserveerd
Procedure voor het glazuur;
We zeven poedersuiker door een zeef, voegen citroensap toe en ten slotte heet water
We mengen totdat onze glazuur verdikt
Deel het recept met anderen
Reels
NieuwNieuwste recepten
Nieuwste recepten
Reels
NieuwFavoriete recepten
Top categorieën
Citroenbroodje
Voor liefhebbers van citrus smaken is dit citroenbroodje met citroenglazuur de juiste keuze🙏🏼😍🍞🍋
Procedure
We kloppen de eieren met suiker en citroenschil tot schuim
Voeg citroensap toe dan boter en roer
Voeg geleidelijk bloem toe met bakpoeder en vanille
Giet het bereide deeg in de vorm (smeer de vorm in met boter en bestrooi met bloem)
Het brood wordt gebakken in een voorverwarmde oven op 180 'ongeveer 35-40 minuten.
We halen het brood uit de vorm en laten het afkoelen, ondertussen maken we het glazuur
Giet de topping over de afgekoelde broodje en kan worden geserveerd
Procedure voor het glazuur;
We zeven poedersuiker door een zeef, voegen citroensap toe en ten slotte heet water
We mengen totdat onze glazuur verdikt
Hoe heb je dit recept gemaakt?