Bron :: Freepik
Citroen Kruiden Geroosterde Hele Kip
Er gaat niets boven het comfort van een geroosterde kip met citroenkruiden!
Ingrediënten
Voor de kip:
- 1 hele kip
- 1 eetlepel olijfolie
- Zout en peper naar smaak
Voor de kruiden citroenrub:
- Zest van twee citroenen
- 1⁄4 Kop citroensap
- 4 teentjes Knoflook, fijngehakt
- 1 eetlepel Verse rozemarijn, fijngehakt
- 1 eetlepel Verse tijm, fijngehakt
- Zout en peper naar smaak
Laatste folders
Procedure
Verwarm je oven voor op 425°F (220°C) en plaats een rooster in het midden, zodat de kip gelijkmatig gaart.
Terwijl de oven opwarmt, bereid je de kruidencitroenrub voor. Combineer in een kom de citroenschil, het citroensap, de gehakte knoflook, de fijngehakte rozemarijn, tijm, zout en peper. Dit mengsel geeft de kip zijn pittige, kruidige karakter.
Spoel de kip af onder koud water en dep hem droog met keukenpapier. Dit is een belangrijke stap om de huid knapperiger te maken tijdens het koken.
Maak met je vingers voorzichtig het vel van de kipfilet los. Dit kun je doen door langzaam met je hand onder het vel te gaan, maar pas op dat je het niet scheurt.
Smeer ongeveer de helft van de kruiden-citroenrub onder het vel van de kip en smeer dan de rest over het vel. Door het mengsel onder het vel te wrijven, wordt niet alleen het vlees op smaak gebracht, maar wordt het vel ook krokanter.
Kruid de kip gelijkmatig met een laagje zout, peper en olijfolie.
Doe de kip over in een braadslee en braad ongeveer 1 uur en 20 minuten, of tot het dikste deel van de kip 74°C is op een vleesthermometer. Vergeet niet om de kip elke 20 minuten te bedruipen met zijn eigen sappen, dat houdt de kip vochtig en smaakvol.
Als de kip gaar is, laat je hem ongeveer 15 minuten rusten voordat je hem aansnijdt. Hierdoor kunnen de sappen zich door de kip verdelen, wat zorgt voor een vochtige, smaakvolle kip.