Bron :: Andrei Ifrim's Images from Canva
Chocoladevulling met pudding
Heerlijke chocoladevulling met custard, geschikt voor taarten en cakes.
Ingrediënten
- 2 pakketten Chocoladepuddingpoeder
- 1 l Melk
- 5 el Suiker
- 200 g melkchocolade
- 250 g Boter
Laatste folders
Procedure
Kook eerst de chocoladepudding in een steelpannetje volgens de aanwijzingen op de verpakking. Persoonlijk raad ik altijd aan om iets minder melk te gebruiken dan op het etiket staat om de pudding dikker te maken.
Als de pudding klaar is, voeg dan de fijngehakte chocolade toe en roer goed. Ik raad aan dit te doen terwijl het nog warm is, zodat de chocolade mooi smelt en zich met de pudding vermengt.
Als je het chocolademengsel hebt bereid, laat je het afkoelen en klop je ondertussen de boter en suiker schuimig. Ik krijg altijd een zachte en luchtige textuur als ik de boter voor het kloppen een uur uit de koelkast laat.
Meng tot slot de opgeklopte boter met de chocolade en je bent klaar. Je kunt deze vulling gebruiken in cakes, pannenkoeken of andere gebakken producten.