ADVERTENTIE

Bron :: HeikeRau from Getty Images

Chocoladetaartjes

Recept voor heerlijke zoete chocoladetaartjes, dat zijn zulke kleine cakejes.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8
  • 250 g Gewoon meel Toegevoegd aan
  • 125 g Boter Toegevoegd aan
  • 100 g bloemsuiker Toegevoegd aan
  • 1 stuk ei Toegevoegd aan
  • korrel zout Toegevoegd aan
  • 200 g Pure chocolade Toegevoegd aan
  • 200 ml Slagroom Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

50 min.
1. Stap

Maak eerst het deeg voor de taartjes. Doe de bloem, boter, poedersuiker, ei en een snufje zout in een kom.

2. Stap

Meng de ingrediënten grondig tot een glad deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

3. Stap

Rol het deeg na een half uur uit en snijd er cirkels uit, die in tartelettevormpjes worden geplaatst.

4. Stap

Bak het deeg ongeveer 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

ADVERTENTIE
5. Stap

Terwijl het deeg bakt, bereidt u de chocoladevulling. Verwarm de slagroom, maar laat hem niet koken. Snijd de pure chocolade in kleinere stukjes en doe ze in de hete slagroom.

6. Stap

Roer het mengsel goed door tot de chocolade gesmolten is.

7. Stap

Verdeel vervolgens de chocoladevulling over de afgekoelde taartjes, bestrooi ze met noten of besmeer ze met slagroom voor het opdienen.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Iwa

Chocoladetaartjes

Recept voor heerlijke zoete chocoladetaartjes, dat zijn zulke kleine cakejes.

50
Notulen
8
Aantal porties
Procedure
1. Stap

Maak eerst het deeg voor de taartjes. Doe de bloem, boter, poedersuiker, ei en een snufje zout in een kom.

2. Stap

Meng de ingrediënten grondig tot een glad deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.

3. Stap

Rol het deeg na een half uur uit en snijd er cirkels uit, die in tartelettevormpjes worden geplaatst.

4. Stap

Bak het deeg ongeveer 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

5. Stap

Terwijl het deeg bakt, bereidt u de chocoladevulling. Verwarm de slagroom, maar laat hem niet koken. Snijd de pure chocolade in kleinere stukjes en doe ze in de hete slagroom.

6. Stap

Roer het mengsel goed door tot de chocolade gesmolten is.

7. Stap

Verdeel vervolgens de chocoladevulling over de afgekoelde taartjes, bestrooi ze met noten of besmeer ze met slagroom voor het opdienen.

Ingrediënten
250 g
Gewoon meel
125 g
Boter
100 g
bloemsuiker
1 stuk
ei
korrel zout
200 g
Pure chocolade
200 ml
Slagroom