Bron :: HeikeRau from Getty Images
Chocoladetaartjes
Recept voor heerlijke zoete chocoladetaartjes, dat zijn zulke kleine cakejes.
Ingrediënten
- 250 g Gewoon meel
- 125 g Boter
- 100 g bloemsuiker
- 1 stuk ei
- korrel zout
- 200 g Pure chocolade
- 200 ml Slagroom
Laatste folders
Procedure
Maak eerst het deeg voor de taartjes. Doe de bloem, boter, poedersuiker, ei en een snufje zout in een kom.
Meng de ingrediënten grondig tot een glad deeg. Laat het deeg 30 minuten rusten in de koelkast.
Rol het deeg na een half uur uit en snijd er cirkels uit, die in tartelettevormpjes worden geplaatst.
Bak het deeg ongeveer 10-15 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.
Terwijl het deeg bakt, bereidt u de chocoladevulling. Verwarm de slagroom, maar laat hem niet koken. Snijd de pure chocolade in kleinere stukjes en doe ze in de hete slagroom.
Roer het mengsel goed door tot de chocolade gesmolten is.
Verdeel vervolgens de chocoladevulling over de afgekoelde taartjes, bestrooi ze met noten of besmeer ze met slagroom voor het opdienen.