ADVERTENTIE

Bron :: HandmadePictures from Getty Images Pro

Chocoladelikeur

Je moet even de tijd nemen om de chocoladelikeur te bereiden. Het is niet bepaald gemakkelijk, maar het resultaat is het waard.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
1
  • 200 g Pure kwaliteitschocolade Toegevoegd aan
  • 1 stuk vanillestokje Toegevoegd aan
  • 1 l Melk Toegevoegd aan
  • 350 g Suiker Toegevoegd aan
  • 12 brief Alcohol Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

120 min.
1. Stap

Rasp de chocolade op een rasp.

2. Stap

Breng de melk, suiker en geschraapte vanille aan de kook. Voeg dan de geraspte chocolade toe en laat op een laag vuur smelten.

3. Stap

Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, haal je de melk van het vuur en laat je hem afkoelen. Het zou ongeveer een uur moeten duren, maar controleer af en toe of het niet helemaal is afgekoeld.

4. Stap

Voeg de alcohol toe aan de afgekoelde melk en roer goed. Dit is een cruciale stap, dus verkort de mengtijd in geen geval.

5. Stap

Giet de afgewerkte likeur in een fles en laat minstens een week trekken op een koele, donkere plaats.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten