ADVERTENTIE
Bron :: HandmadePictures from Getty Images Pro
Chocoladelikeur
Je moet even de tijd nemen om de chocoladelikeur te bereiden. Het is niet bepaald gemakkelijk, maar het resultaat is het waard.
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
1
- 200 g Pure kwaliteitschocolade
- 1 stuk vanillestokje
- 1 l Melk
- 350 g Suiker
- 1⁄2 brief Alcohol
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
120 min.
1. Stap
Rasp de chocolade op een rasp.
2. Stap
Breng de melk, suiker en geschraapte vanille aan de kook. Voeg dan de geraspte chocolade toe en laat op een laag vuur smelten.
3. Stap
Wanneer de chocolade volledig gesmolten is, haal je de melk van het vuur en laat je hem afkoelen. Het zou ongeveer een uur moeten duren, maar controleer af en toe of het niet helemaal is afgekoeld.
4. Stap
Voeg de alcohol toe aan de afgekoelde melk en roer goed. Dit is een cruciale stap, dus verkort de mengtijd in geen geval.
5. Stap
Giet de afgewerkte likeur in een fles en laat minstens een week trekken op een koele, donkere plaats.