ADVERTENTIE

Chocoladekoekjes

De beste chocoladekoekjes

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
6
  • 115 g boter Toegevoegd aan
  • 140 g bruine suiker Toegevoegd aan
  • 1 stukjes ei Toegevoegd aan
  • 1 stukjes Bourbon vanillesuiker Toegevoegd aan
  • 160 g gewoon meel Toegevoegd aan
  • 50 g cacao Toegevoegd aan
  • 12 en Bakpoeder Toegevoegd aan
  • Zout Toegevoegd aan
  • chocolade flavdrops Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

20 min.
1. Stap

We laten de boter op kamertemperatuur zachter worden en kloppen het op met een mixer.

2. Stap

Voeg de bruine, vanillesuiker en eieren toe en klop nog ongeveer 3-4 minuten.

3. Stap

In een aparte container mengen we met een lepel de droge ingrediënten (cacao, bloem, bakpoeder en zout) en voegen ze vervolgens geleidelijk toe aan de botermassa.

4. Stap

Wanneer we een compacte massa krijgen, mengen we nog chocoladedruppels erin (laat ongeveer 1 eetlepel ervan voor decoratie om te bestrooien)

ADVERTENTIE
5. Stap

We bedekken de plaat met bakpapier. We leggen er hopen op met een ijslepel en drukken elke lepel plat.

6. Stap

Strooi voor het bakken chocoladedruppels over elke koekje en bak ze 10 minuten op 170 C.

7. Stap

Na het bakken laten we de koekjes nog 10 minuten op de bakplaat staan.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image Frommykitchendotcom

Chocoladekoekjes

De beste chocoladekoekjes

20
Notulen
6
Aantal porties
Procedure
1. Stap

We laten de boter op kamertemperatuur zachter worden en kloppen het op met een mixer.

2. Stap

Voeg de bruine, vanillesuiker en eieren toe en klop nog ongeveer 3-4 minuten.

3. Stap

In een aparte container mengen we met een lepel de droge ingrediënten (cacao, bloem, bakpoeder en zout) en voegen ze vervolgens geleidelijk toe aan de botermassa.

4. Stap

Wanneer we een compacte massa krijgen, mengen we nog chocoladedruppels erin (laat ongeveer 1 eetlepel ervan voor decoratie om te bestrooien)

5. Stap

We bedekken de plaat met bakpapier. We leggen er hopen op met een ijslepel en drukken elke lepel plat.

6. Stap

Strooi voor het bakken chocoladedruppels over elke koekje en bak ze 10 minuten op 170 C.

7. Stap

Na het bakken laten we de koekjes nog 10 minuten op de bakplaat staan.

Ingrediënten
115 g
boter
140 g
bruine suiker
1 stukjes
ei
1 stukjes
Bourbon vanillesuiker
160 g
gewoon meel
50 g
cacao
12 en
Bakpoeder
Zout
chocolade flavdrops