ADVERTENTIE
Chocoladekoekjes
De beste chocoladekoekjes
ADVERTENTIE
Ingrediënten
porties
6
- 115 g boter
- 140 g bruine suiker
- 1 stukjes ei
- 1 stukjes Bourbon vanillesuiker
- 160 g gewoon meel
- 50 g cacao
- 1⁄2 en Bakpoeder
- Zout
- chocolade flavdrops
Laatste folders
ADVERTENTIE
Procedure
20 min.
1. Stap
We laten de boter op kamertemperatuur zachter worden en kloppen het op met een mixer.
2. Stap
Voeg de bruine, vanillesuiker en eieren toe en klop nog ongeveer 3-4 minuten.
3. Stap
In een aparte container mengen we met een lepel de droge ingrediënten (cacao, bloem, bakpoeder en zout) en voegen ze vervolgens geleidelijk toe aan de botermassa.
4. Stap
Wanneer we een compacte massa krijgen, mengen we nog chocoladedruppels erin (laat ongeveer 1 eetlepel ervan voor decoratie om te bestrooien)
5. Stap
We bedekken de plaat met bakpapier. We leggen er hopen op met een ijslepel en drukken elke lepel plat.
6. Stap
Strooi voor het bakken chocoladedruppels over elke koekje en bak ze 10 minuten op 170 C.
7. Stap
Na het bakken laten we de koekjes nog 10 minuten op de bakplaat staan.