ADVERTENTIE
Chocolade sinaasappeltaart

Chocolade sinaasappeltaart

Sinaasappeljam is een beetje minder traditioneel. Maar ik heb het gekocht en geprobeerd te gebruiken in een dessert. De combinatie van chocolade en sinaasappel is geweldig.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Ingrediënten

  • 150 g Boekweitmeel kan mogelijk vervangen worden door ander meel Toegevoegd aan
  • 70 g Geblancheerde amandelen Toegevoegd aan
  • 30 g cacao Toegevoegd aan
  • 100 g Riet suiker Toegevoegd aan
  • 4 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 50 ml olijfolie Toegevoegd aan
  • 50 ml Sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • 100 g Sinaasappeljam kan worden overgeslagen Toegevoegd aan
  • 50 g Warme chocolade Toegevoegd aan
  • 12 pakketten Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Gedroogde sinaasappelschil Toegevoegd aan

Na het bakken

  • Sinaasappeljam Toegevoegd aan
  • chocoladeglazuur Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.

Klop de eieren op met suiker (ongeveer 7-10 minuten). Meng de olijfolie, sinaasappelsap, jam en gesmolten chocolade. Klop het in het eimengsel. Meng in een kom de droge ingrediënten - bloem, cacao, amandelen, bakpoeder en schil. Meng het droge mengsel met het natte. Giet het deeg in een vorm (diameter 22 cm) bekleed met bakpapier. Bak op 180 graden gedurende ongeveer 35 minuten. Laat het na het bakken afkoelen. Snij de afgekoelde biscuitbodem in de lengte doormidden en smeer een laag jam. Bedek met de andere helft en giet de chocolade glazuur erover. Laat het volledig afkoelen en de chocolade stollen. Snijd het daarna in stukken en serveer het.

Beoordeel dit recept

Vind je dit recept lekker?

Hoe heb je dit recept gemaakt?

0 / 255
Als je een foto hebt, voeg die dan hier toe

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Nieuwste recepten

ADVERTENTIE
ADVERTENTIE

Reels

Nieuw

Top categorieën

Dranken

77 recepten

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten
Recipe author image in_inthekitchen

Chocolade sinaasappeltaart

Sinaasappeljam is een beetje minder traditioneel. Maar ik heb het gekocht en geprobeerd te gebruiken in een dessert. De combinatie van chocolade en sinaasappel is geweldig.

40
Notulen
8
Aantal porties
Procedure

Klop de eieren op met suiker (ongeveer 7-10 minuten). Meng de olijfolie, sinaasappelsap, jam en gesmolten chocolade. Klop het in het eimengsel. Meng in een kom de droge ingrediënten - bloem, cacao, amandelen, bakpoeder en schil. Meng het droge mengsel met het natte. Giet het deeg in een vorm (diameter 22 cm) bekleed met bakpapier. Bak op 180 graden gedurende ongeveer 35 minuten. Laat het na het bakken afkoelen. Snij de afgekoelde biscuitbodem in de lengte doormidden en smeer een laag jam. Bedek met de andere helft en giet de chocolade glazuur erover. Laat het volledig afkoelen en de chocolade stollen. Snijd het daarna in stukken en serveer het.

Ingrediënten
Ingrediënten
150 g
Boekweitmeel kan mogelijk vervangen worden door ander meel
70 g
Geblancheerde amandelen
30 g
cacao
100 g
Riet suiker
4 stukjes
Eieren
50 ml
olijfolie
50 ml
Sinaasappelsap
100 g
Sinaasappeljam kan worden overgeslagen
50 g
Warme chocolade
12 pakketten
Bakpoeder
1 Artikel
Gedroogde sinaasappelschil
Na het bakken
Sinaasappeljam
chocoladeglazuur