Chocolade sinaasappeltaart
Sinaasappeljam is een beetje minder traditioneel. Maar ik heb het gekocht en geprobeerd te gebruiken in een dessert. De combinatie van chocolade en sinaasappel is geweldig.
Ingrediënten
Ingrediënten
- 150 g Boekweitmeel kan mogelijk vervangen worden door ander meel
- 70 g Geblancheerde amandelen
- 30 g cacao
- 100 g Riet suiker
- 4 stukjes Eieren
- 50 ml olijfolie
- 50 ml Sinaasappelsap
- 100 g Sinaasappeljam kan worden overgeslagen
- 50 g Warme chocolade
- 1⁄2 pakketten Bakpoeder
- 1 Artikel Gedroogde sinaasappelschil
Na het bakken
- Sinaasappeljam
- chocoladeglazuur
Laatste folders
Procedure
Klop de eieren op met suiker (ongeveer 7-10 minuten). Meng de olijfolie, sinaasappelsap, jam en gesmolten chocolade. Klop het in het eimengsel. Meng in een kom de droge ingrediënten - bloem, cacao, amandelen, bakpoeder en schil. Meng het droge mengsel met het natte. Giet het deeg in een vorm (diameter 22 cm) bekleed met bakpapier. Bak op 180 graden gedurende ongeveer 35 minuten. Laat het na het bakken afkoelen. Snij de afgekoelde biscuitbodem in de lengte doormidden en smeer een laag jam. Bedek met de andere helft en giet de chocolade glazuur erover. Laat het volledig afkoelen en de chocolade stollen. Snijd het daarna in stukken en serveer het.