ADVERTENTIE
Chocolade sinaasappeltaart

Chocolade sinaasappeltaart

Sinaasappeljam is een beetje minder traditioneel. Maar ik heb het gekocht en geprobeerd te gebruiken in een dessert. De combinatie van chocolade en sinaasappel is geweldig.

ADVERTENTIE

Ingrediënten

porties
8

Ingrediënten

  • 150 g Boekweitmeel kan mogelijk vervangen worden door ander meel Toegevoegd aan
  • 70 g Geblancheerde amandelen Toegevoegd aan
  • 30 g cacao Toegevoegd aan
  • 100 g Riet suiker Toegevoegd aan
  • 4 stukjes Eieren Toegevoegd aan
  • 50 ml olijfolie Toegevoegd aan
  • 50 ml Sinaasappelsap Toegevoegd aan
  • 100 g Sinaasappeljam kan worden overgeslagen Toegevoegd aan
  • 50 g Warme chocolade Toegevoegd aan
  • 12 pakketten Bakpoeder Toegevoegd aan
  • 1 Artikel Gedroogde sinaasappelschil Toegevoegd aan

Na het bakken

  • Sinaasappeljam Toegevoegd aan
  • chocoladeglazuur Toegevoegd aan
ADVERTENTIE

Procedure

40 min.

Klop de eieren op met suiker (ongeveer 7-10 minuten). Meng de olijfolie, sinaasappelsap, jam en gesmolten chocolade. Klop het in het eimengsel. Meng in een kom de droge ingrediënten - bloem, cacao, amandelen, bakpoeder en schil. Meng het droge mengsel met het natte. Giet het deeg in een vorm (diameter 22 cm) bekleed met bakpapier. Bak op 180 graden gedurende ongeveer 35 minuten. Laat het na het bakken afkoelen. Snij de afgekoelde biscuitbodem in de lengte doormidden en smeer een laag jam. Bedek met de andere helft en giet de chocolade glazuur erover. Laat het volledig afkoelen en de chocolade stollen. Snijd het daarna in stukken en serveer het.

Nieuwste recepten

Nieuwste recepten

Reels

Nieuw

Top categorieën

Middagmaal

922 recepten

Ontbijt

224 recepten

Laat ontbijt

187 recepten

Diner

858 recepten

Dessert

658 recepten

Gebak

208 recepten

Taarten

133 recepten

Vleesgerechten

438 recepten

Pasta

117 recepten